Oύτε μια συγγνώμη για το «ντου» επτά αστυνομικών στον καστανά

Oύτε μια συγγνώμη για το «ντου» επτά αστυνομικών στον καστανά

Λαϊκή απαίτηση να γίνει έρευνα για το πρωτοφανές περιστατικό - Την ώρα που κακοποιοί μπαίνουν σε σπίτια και ρημάζουν περιουσίες, στήθηκε επιχείρηση με επτά αστυνομικούς για έναν... καστανά χωρίς άδεια

Oύτε μια συγγνώμη για το «ντου» επτά αστυνομικών στον καστανά
«Κανένα θέμα, καμιά παρατυπία» με τους αστυνομικούς που έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να κατασχέσουν το καροτσάκι του καστανά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους απαντά το υπουργείο στο λαϊκό ξέσπασμα και την απαίτηση να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. 

Επισήμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρνείται να σχολιάσει το συμβάν, ανεπίσημα, ωστόσο, λένε πως δεν υπήρξε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και οι αστυνομικοί ενήργησαν ως όφειλαν. 

Το απόγευμα της Παρασκευής, υπήρχε σε εξέλιξη εκδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και για το λόγο αυτό δεκάδες αστυνομικοί της Τροχαίας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζ» αλλά και της Δίωξης Παρεμπορίου ελάμβαναν μέρος στα μέτρα. Μάλιστα, λέει ανεπίσημα το υπουργείο, υπήρξε καταγγελία πολίτη ότι δεν είχε άδεια ο καστανάς και όφειλαν να ελέγξουν αν όλα ήταν νόμιμα.  Πρόσθέτουν δε, ότι ήταν η πέμπτη φορά που είχε γίνει καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Βέβαια, αυτά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το ζήλο που επέδειξαν οι επτά κρανοφόροι των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ζ, στη σύλληψη ενός ηλικιωμένου άνδρα με προβλήματα υγείας και την κατάσχεση του καροτσιού με τα κάστανα που είχε για να βγάζει το μεροκάματο του, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου. 

Κλείσιμο
Αυτό που οφείλει το υπουργείο να κάνει είναι να διερευνήσει το πώς είναι δυνατόν να ασχολούνται με μια τέτοια υπόθεση επτά αστυνομικοί  οι οποίοι  είναι επιφορτισμένοι με την πάταξη της εγκληματικότητας την ίδια ώρα που ληστές μπαίνουν σε σπίτια, κακοποιούν και δολοφονούν τα θύματα τους για να τους αρπάξουν μια χούφτα ευρώ. 

Εκτός αν πλέον στη νέα Αστυνομία οι μάχιμες ομάδες «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ άλλαξαν καθήκοντα και ασχολούνται με το κυνήγι του καστανά και την κατάσχεση της φουφούς. 

Φυσικά, η Αστυνομία δεν εξετάζει ούτε ποιος είναι ο αξιωματικός που έδωσε την εντολή στους επτά να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους  πάνω σε έναν δυστυχισμένο ηλικιωμένο  με προβλήματα υγείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης