Το 16ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο bazaar του σωματείου «Οι Φίλου του Παιδιού»

Το 16ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο bazaar του σωματείου «Οι Φίλου του Παιδιού»

Το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», διοργανώνει ένα μεγάλο bazaar,  δείχνοντας την έμπρακτη αγάπη του, σε παιδιά απόρων και μονογονεϊκών οικογενειών- Μην χάσετε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο  HELEXPO PALACE

Το 16ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο bazaar του σωματείου «Οι Φίλου του Παιδιού»
Πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων και το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», διοργανώνει ένα μεγάλο bazaar,  δείχνοντας την έμπρακτη αγάπη του, σε παιδιά απόρων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, το HELEXPO PALACE (Λεωφ. Κηφισίας 39), πλημμυρίζουν γεύσεις, αρώματα και αντικείμενα που θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Στο bazaar, θα βρείτε καταπληκτικά μπισκοτοσπιτάκια με τζίντζερ , χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία, παιχνίδια , επώνυμα ρούχα , αξεσουάρ και κοσμήματα , παπούτσια και πολλά άλλα. Όλα αυτά σε καταπληκτικές τιμές. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας, αγοράζοντας  λαχνούς που χαρίζουν πλούσια δώρα και ταξίδια.

Κλείσιμο
Για μια ακόμη φορά στο χριστουγεννιάτικο Παζάρι, συμμετέχουν οι Πρεσβείες διάφορων χωρών, οι οποίες μας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τοπικές γεύσεις και μουσικές, ήθη και έθιμα των χωρών τους. Οι πρεσβείες που θα συμμετέχουν: Αζερμπαϊτζάν, Αγκόλα, Αργεντινή, Αρμενία, Βιετνάμ, Βουλγαρία , Γεωργία, Ινδονησία ,Ιταλία, Κένυα, Κουβέιτ, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Ν. Αφρική, Νιγηρία , Ολλανδία, Ουγγαρία, Πακιστάν, Παναμάς, Αιθιοπία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ταϋλάνδη , Τσεχία, Τυνησία , Φιλιππίνες , Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού ,  Προξενείο Μαλαισίας , Προξενείο Κολομβίας και πολλές άλλες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τον Παδικό Σταθμό του σωματείου και το φιλανθρωπικό του έργο.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.Τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές - 300 στον αριθμό - αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό, το σωματείο, φροντίζει να καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών. Προσφέρει τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας .

Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο, τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει. Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρονται πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό.

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες. Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης