Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Μόνο η καρδιά μας ξέρει πώς βγαίνουμε στα καθημερινά έξοδα, λένε οι ηλικιωμένοι στο protothema.gr - Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος
Στην πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκαν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης δεκάδες συνταξιούχοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τις αλλαγές στις επικουρικές, αλλά και ό,τι πρόκειται να αλλάξει στο ασφαλιστικό σύστημα. Κατόπιν έκαναν πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα στο προεδρείο και αποχώρησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις 12 Νοέμβρη.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωση της τονίζει πως οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο και τρόπο για την αποτροπή νέων αναίτιων όσο και επώδυνων μέτρων, υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι διαθέτουν και κρίση και μνήμη.



«Στο σύνολο του χρόνου η σύνταξη μου έχει μειωθεί περίπου στα 6.000 ευρώ μαζί με δώρα και επιδόματα. Μόνο η καρδιά μου το ξέρει πώς βγαίνω στα καθημερινά έξοδα» είπε συγκινημένος ο κ. Γιώργος συνταξιούχος του ΙΚΑ μιλώντας στο protothema.gr.
Κλείσιμο



Η διαμαρτυρία αφορούσε αποκλειστικά στα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό καθώς οι συνταξιούχοι τα θεωρούν δυσβάστακτα, αφού όπως λένε δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μειώσεων των συντάξεων και των επικουρικών τους.



«Αυτοί που κυβερνάνε, μας έχουν γράψει. Όσο ήταν αντιπολίτευση έλεγαν αλλά, μόλις βγουν στα πράγματα μας γράφουν όλους. Έχω τρία εγγόνια, η κόρη μου είναι ανάπηρη και την βοηθάω εγώ, ο γιος μου είναι άνεργος. Πού να πρωτοφτάσει η σύνταξη; Μου έχουν κόψει 600 ευρώ μηνιαίως» ανέφερε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Σπύρος.



«Εμένα μου έκοψαν κοντά στα 1.100 ευρώ, συν τα δώρα, πέφτουν κοντά στις 20.000 το χρόνο. Όσο μπορώ περιορίζω τα έξοδα μου, βοηθάω παιδιά και εγγόνια που έχουν φροντιστήρια και δραστηριότητες» υπογράμμισε ένας άλλος συνταξιούχος.



«Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο και τρόπο για την αποτροπή νέων αναίτιων όσο και επώδυνων μέτρων, υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι διαθέτουν και κρίση και μνήμη» αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης