Πώς έγινε η τραγωδία στο Μενίδι: Μιλάει ο ξάδερφος του 40χρονου θύματος

Πώς έγινε η τραγωδία στο Μενίδι: Μιλάει ο ξάδερφος του 40χρονου θύματος

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ο άτυχος άνδρας – Μέχρι και αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν ήξεραν ότι ο πατέρας τους δε ζει – Στο νοσοκομείο παραμένει η μητέρα του, που έχασε τον μοναχογιό της και νομίζει ότι σώθηκε – Τι λέει στο protothema.gr ο εξάδελφος του 40χρονου που τον βρήκε νεκρό – Η οικογένειά του αναμένεται να κινηθεί δικαστικά

Πώς έγινε η τραγωδία στο Μενίδι: Μιλάει ο ξάδερφος του 40χρονου θύματος
Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ήταν ο 40χρονος άνδρας, κάτοικος Αχαρνών, που το μεσημέρι της Πέμπτης έχασε τη ζωή του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι. Από το πρωί της ίδιας ημέρας στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς και μέσα σε λίγη ώρα οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Τα ορμητικά νερά παρέσερναν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους και δεκάδες οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Αυτό ακριβώς έκανε επί της Αριστοτέλους στο ρεύμα ανόδου κι ένας οδηγός νταλίκας. Λίγο μετά τις 12:00 ο δρόμος του 40χρονου τον έβγαλε στην οδό Μαυροπηγής. Μαζί του στο αυτοκίνητο επέβαινε κι η ηλικιωμένη μητέρα του. Οι δυο τους ήθελαν να διευθετήσουν κάποιες υποχρεώσεις κι έτσι δεν ακολούθησαν τη διαδρομή για το σπίτι. Στην προσπάθειά του άτυχου άνδρα να διασχίσει την Αριστοτέλους (κινούμενος στο ρεύμα καθόδου) το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά και συγκρούστηκε με την ακινητοποιημένη νταλίκα. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μητέρα και γιος από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το όχημα. Αρχικά, άκουσαν τις παραινέσεις ενός κατοίκου και έδειξαν να κρατούν την ψυχραιμία τους. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τα νερά γινόντουσαν ολοένα και πιο ορμητικά, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία τους και τους προκάλεσε πανικό. Ο 40χρονος έσπασε το τζάμι του συνοδηγού προκειμένου να απεγκλωβιστεί η 75χρονη μητέρα του κι ο ίδιος βγήκε από το παράθυρο του οδηγού. Την μητέρα του τα ρεύματα την παρέσυραν και διεσώθη από περιοίκους περίπου 400 μέτρα πιο κάτω. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και για εκείνον. Ο 40χρονος φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα νερά κι εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες της νταλίκας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, πάντως, θα καθοριστούν σήμερα όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή. 

Κλείσιμο
«Όταν πέρασε από το δρόμο τον είδα, αλλά δεν ήξερα ότι δεν τα κατάφερε», λέει ξάδελφος του 40χρονου. 

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άντρας και η μητέρα του


Βίντεο με εικόνες από το εσωτερικό του οχήματος μετά τη σύγκρουση στο Μενίδι
 --

Συγκλονιστικό της σοκαριστικής υπόθεσης είναι το γεγονός ότι εξάδελφος του θύματος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το σημείο της τραγωδίας και περίμενε μαζί με φίλους να σταματήσει η κακοκαιρία και να υποχωρήσουν τα νερά. «Όταν πέρασε από το δρόμο ο ξάδελφός μου τον είδα. Το νερό είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο και ο χείμαρρος παρέσερνε τα πάντα, κάδους αυτοκίνητα κι ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Δεν ήξερα ότι δεν είχε καταφέρει να περάσει», λέει βουρκωμένος στο protothema.gr. 

«Όπως έμαθα, ο οδηγός της νταλίκας του έκανε νόημα να μπει σε ένα στενό, αλλά εκείνος του είπε να του ανοίξει δρόμο να φύγει. Εκείνη τη στιγμή από τα νερά του γύρισε το αυτοκίνητο. Στο σημείο ήταν παρκαρισμένο κι ένα φορτηγάκι και αυτό σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κλείνοντας την πόρτα του συνοδηγού.  Το νερό άρχισε να τους σκεπάζει. Τότε, ο ξάδελφός μου έσπασε το τζάμι για να βγάλει έξω τη θεία μου. Είδα πιο κάτω να σώζουν μία γυναίκα, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι επρόκειτο για τη θεία μου», προσθέτει, αδυνατώντας να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι που του επεφύλασσε η μοίρα. 

Ποτάμια έγιναν κεντρικοί δρόμοι στις Αχαρνές 



Πηγή φωτογραφιών και video: axarnea.gr

«Ήμουν ακριβώς απέναντι και δεν ήξερα τι έχει γίνει. Μόλις υποχώρησε ο κύριος όγκος των νερών μετά από δύο ώρες από όταν τον είδα, άκουσα κάποιους να λένε ότι κάποιος πνίγηκε. Είχε φτάσει κι ένα πυροσβεστικό του δήμου και περίμεναν να έρθει κι ασθενοφόρο. Πλησίασα να δω τι συμβαίνει και είδα να έχουν καλύψει έναν άνθρωπο με σεντόνι. Σήκωσα το σεντόνι και τον είδα. Σοκαρίστηκα και λύγισα», λέει, ακόμη, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του. 

Μέχρι κι αργά το βράδυ της Πέμπτης η μάνα και τα δύο του παιδιά δεν γνώριζαν για το χαμό του.

Ο εξάδελφος του θύματος ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε και τη γυναίκα του 40χρονου για τον τραγικό χαμό του συζύγου της. Η ίδια, αν και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προσπαθεί να βρει κουράγιο και να παραμείνει δυνατή για τα δύο τους παιδιά (ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι κι ένα δεκάχρονο αγόρι) που μέχρι και πολύ αργά το βράδυ της Πέμπτης δε γνώριζαν πως ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή. Τον άδικο χαμό του 40χρονου, αγνοεί και η 75χρονη μητέρα του, η οποία έχει χτυπήσει στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Ο γιος της ήταν το μόνο της παιδί και ούσα χήρα εδώ και χρόνια δεν είχε κανέναν άλλο παρά μόνο εκείνον και την οικογένειά του να τη φροντίζουν. Να σημειωθεί πως το βράδυ της Πέμπτης η σύζυγος του 40χρονου έδωσε κατάθεση στις αρχές, ενώ αναμένεται να κινηθεί και δικαστικά για την τόσο άδικη απώλεια του εδώ και 20 χρόνια συντρόφου της.  

Γιατί με μία βροχή η Αττική μετατρέπεται σε λίμνη;

«Με μία νεροποντή οι δρόμοι στο Μενίδι γίνονται ποτάμια. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πάντα πλημμυρίζουν και το νερό πάει να μας πνίξει», καταγγέλλουν την ίδια ώρα αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας επιτέλους να βρεθεί μία λύση. «Θα χαθούν κι άλλες ζωές, εάν δεν λάβουν δράση οι αρμόδιοι», προειδοποιούν. 

Και πράγματι, δεν είναι η πρώτη φορά που με μία βροχή η κατάσταση στην Αττική τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Εδώ και πάνω από 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαγγέλλουν την διευθέτηση τριών ρεμάτων που διασχίζουν την περιοχή της Δυτικής και Νότιας Αττικής. Το πρώτο είναι το ρέμα της Εσχατιάς, εκεί όπου την Πέμπτη μία τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε εξαιτίας της κακοκαιρίας, το δεύτερο το ρέμα της Πικροδάφνης και το τρίτο το ρέμα της Καναπίτσας. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι εξαγγελίες μένουν στα λόγια και κάθε χρόνο όταν χειμωνιάζει βλέπουμε ξανά και ξανά τις ίδιες εικόνες είναι το γεγονός ότι το ρέμα της Εσχατιάς έχει διευθετηθεί μέχρι την περιοχή του Καματερού. Από εκεί κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το κόστος διευθέτησης ανέρχεται στα 114 εκατ. ευρώ. 

Σημαντικό ζήτημα, όμως, πέρα από τη διευθέτηση των ανωτέρω ρεμάτων, αποτελεί και το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν αγωγοί όμβριων υδάτων. Και δεν υπάρχουν διότι, αφού δεν έχουν διευθετηθεί τα ρέματα, τα νερά δεν έχουν πού να καταλήξουν. Φυσικά, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι οι φωτιές στην Πάρνηθα έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές και τα έργα υδρονομίας που έχουν γίνει είναι ελάχιστα κι ανεπαρκή. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως εάν δε ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, δυστυχώς ο χειμώνας για ακόμη μία χρονιά προβλέπεται δύσκολος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης