Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό Ελληνικό δίνουν μάχη με τις φλόγες 86 πυροσβέστες και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 32 οχήματα

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Εκκενώθηκε κατασκήνωση
Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Καλλιθέα Ξυλοκάστρου, παρά τον αγώνα που δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 90 πυροσβέστες και πολυάριθμο πεζοπόρο τμήμα, ενώ νωρίτερα και μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν ρίψεις νερού από αέρος πέντε αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι καίει περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση, ελιές, πεύκα και οπωροφόρα, ενώ είναι σε δύσβατο σημείο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες. Ωστόσο, η φωτιά ολοένα και πλησιάζει το χωριό Ελληνικό, αφού μαίνεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και με την ισχυρότητα των ανέμων δεν αποκλείεται σε λίγη 

Κλείσιμο
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διατηρεί έντονη ανησυχία για το πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, καθώς «είναι εξαιρετικά δύσβατο το σημείο» όπως λένε οι πυροσβέστες. 

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι άνεμοι που πνέουν πάντως είναι ισχυροί, ενώ ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την ένταση της πυρκαγιάς, γεγονός που ανησυχεί τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης