Κύπρος: Μέλος της Χεζμπολάχ ο Λιβανέζος που συνελήφθη με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών

Κύπρος: Μέλος της Χεζμπολάχ ο Λιβανέζος που συνελήφθη με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών

Ετοίμαζε χτύπημα -  Οι 62.000 συσκευασίες με τη νιτρική αμμωνία συγκεντρώνονταν στο διαμέρισμα που διέμενε ο Λιβανέζος στη Λάρνακα τουλάχιστον για περίοδο δύο χρόνων

Κύπρος: Μέλος της Χεζμπολάχ ο Λιβανέζος που συνελήφθη με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών
Ο 26χρονος Λιβανέζος που συνελήφθη από τις κυπριακές Αρχές για την κατοχή δύο τόνων νιτρικής αμμωνίας που αποτελεί πρώτη ύλη για κατασκευή εκρηκτικών υψηλής ισχύος, φέρεται να είναι μέλος της Χεζμπολάχ Λιβάνου και να ετοίμαζε χτύπημα εναντίον στόχων συμφερόντων του Ισραήλ, είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η αποθήκευση τόσο μεγάλων ποσοτήτων νιτρικής αμμωνίας στο διαμέρισμά του στην Κύπρο, δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι το χτύπημα μάλλον θα γινόταν στην Κύπρο. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι οι 62.000 συσκευασίες με τη νιτρική αμμωνία συγκεντρώνονταν στο διαμέρισμα που διέμενε ο Λιβανέζος στη Λάρνακα τουλάχιστον για περίοδο δύο χρόνων.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) της Κύπρου είχε πληροφορίες και παρακολουθούσε την κατάσταση του τελευταίους μήνες, ενημερώνοντας τόσο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όσο και το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης ατόμων που θεωρούνται συνεργάτες του 26χρονου Λιβανέζου ο οποίος δηλώνει ότι δεν ήξερε πώς βρέθηκε η νιτρική αμμωνία στο υπόγειο του διαμερίσματος του. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης