Εργαζόμενη απολύθηκε όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος

Εργαζόμενη απολύθηκε όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος

Ο εργοδότης της είπε να υπογράψει τη λύση της παλαίας σύμβασής της υποσχόμενοι ψευδώς ότι θα υπογράψει νέα, πιο ευνοϊκή σύμβαση

Εργαζόμενη απολύθηκε όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος
Με το δέλεαρ της αντικατάτασης της παλιάς σύμβασης και τη δημιουργία νέας, πιο ευνοϊκής συνεργασίας, μία έγκυος γυναίκα καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε από τον εργοδότη της, με αποτέλεσμα να υπογράψει την οικειοθελή αποχώρησή της και να χάσει τη δουλειά της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα, εργαζόμενη σε μεγάλη αλυσίδα υποδημάτων, ανακοίνωσε στον προϊστάμενό της ότι περιμένει το πρώτο της παιδί. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) όταν η εργαζόμενη και μέλλουσα μητέρα  ενημέρωσε την εταιρεία για την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την εξαπάτησε αναγκάζοντας την να υπογράψει λύση της σύμβασής της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας.

«Η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Όμως, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Η εταιρεία αφού την απέλυσε, έφτασε στο σημείο να μην απαντάει στα τηλέφωνα της εργαζόμενης ούτε όμως και στις εκκλήσεις της προς την υπογραφή νέας σύμβασης. Επίσης, σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος μας είπε: "Έτσι. Διευθυντικό δικαίωμα"», αναφέρει στο protothema.gr εκπρόσωπος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. 

Η νεαρή εργαζόμενη έχει ήδη προχωρήσει σε μηνύσεις προς την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ενώ το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, έχει ήδη πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ προσεχώς θα πραγματοποιήσει άλλες δυο. Η μία αφορά συγκέντρωση σε κατάστημα της εταιρείας στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, ενώ η δεύτερη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ηλιούπολη. 

Σύμφωνα με το Σωματείο, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι εργοδότες απολύουν εργαζόμενους χωρίς να ακολουθούν τη νόμιμη οδό, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι οι παρανόμως απολυμένοι, καταφεύγουν σε καταγγελίες.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης