Aegean: Ετοιμάζει παραγγελία-μαμούθ για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση

Aegean: Ετοιμάζει παραγγελία-μαμούθ για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση

Νέα δρομολόγια προς Ιορδανία, Στοκχόλμη, Βηρυτό και Τεχεράνη

Aegean: Ετοιμάζει παραγγελία-μαμούθ για να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση
Με 250 νέες θέσεις εργασίας 50 αεροσκάφη και επενδύσεις 300 εκατομμυρίων δολαρίων,   βρίσκει τον όμιλο της Aegean έναν χρόνο μετά την εξαγορά της Olympic Air.
 
Η ανάπτυξη της εταιρίας η οποία εν μέρει στηρίχθηκε στην επέκταση  του δικτύου της εταιρίας και αφετέρου στην εκρηκτική άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας έχει και συνέχεια αφού σε λίγες ημέρες ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρίας για την επόμενη χρονιά που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και νέους προορισμούς όπως για παράδειγμα την πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη.

Παράλληλα μετά την απόκτηση 7 νέων αεροσκαφών τύπου airbus A320 η εταιρία ετοιμάζεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την μεγαλύτερη προμήθεια αεροσκαφών που έχει κάνει ποτέ ελληνική εταιρεία και θα αφορά 60 με 70 νέα αεροσκάφη Airbus ή Boeing  τα οποία θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα στο διάστημα 2018-2022

Κλείσιμο
Όσον αφορά στις επιδόσεις της εταιρείας ένα χρόνο μετά την συγχώνευση με την Olympic Air, προσέφερε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 συνολικά 1.206.040 θέσεις.

Από τις διαθέσιμες αυτές θέσεις οι 822.180 αφορούν πτήσεις του εξωτερικού, ενώ οι υπόλοιπες 338.860 απευθύνονταν σε επιβάτες που ταξίδεψαν προς το εσωτερικό της χώρας.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του τελευταίου χρόνου, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της και του στόλου της.

Μόνο τον Οκτώβριο του 2014 άνοιξαν 247 θέσεις εργασίας έχοντας στο δυναμικό της 12% περισσότερους εργαζομένους σε σχέση με τον ίδιο μήνα το περασμένο έτος.

Όσον αφορά στο στόλο της, τον Οκτώβριο του 2013 η Aegean είχε συνολικά 45 αεροσκάφη. Το ίδιο μήνα φέτος, στον στόλο της έχει 50 αεροσκάφη, αφού προέβη στην εξαγορά πέντε νέων αεροσκαφών κατά την διάρκεια του έτους.

Το τελευταίο χρόνο, η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση εξυπηρετώντας 5,1 εκατ. επιβάτες εσωτερικού και 4,7 εκατ. επιβάτες από και προς το εξωτερικό.

Συνολικά δηλαδή με την Aegean πέταξαν 9,8 εκατ. επιβάτες προς όλους το δίκτυο που καλύπτει.

Θέλοντας να συμβάλει και την χειμερινή σεζόν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και συνάμα στην ενίσχυση του τουρισμού συνδέει την Ελλάδα με 17 νέους προορισμούς του εξωτερικού, καλύπτοντας δηλαδή 87 προορισμούς σε 32 χώρες. 

Στα νέα δρομολόγια της Aegean εντάσσονται πτήσεις για Ιορδανία, Δανία, ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Λίβανο και Στοκχόλμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης