Πέντε Ελληνόπουλα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in schools»

Πέντε Ελληνόπουλα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in schools»

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρότζεκτ που δίνει την δυνατότητα σε μικρές ομάδες μαθητών να κατασκευάσουν τα δικά τους μίνι Φόρμουλα 1 αυτοκίνητα

Πέντε Ελληνόπουλα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «F1 in schools»
Η ελληνική Sapphire Team θα επιχειρήσει την παγκόσμια πρωτιά στο Αμπού Ντάμπι στα πλαίσια του F1 schools.

Το F1 in schools αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόζεκτ που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητικές ομάδες 3-6 ατόμων να κατασκευάσουν τα δικά τους, μίνι αυτοκίνητα Φόρμουλα 1, από ξύλο. Η κίνηση των μονοθεσίων πραγματοποιείται μέσω μιας φιάλης συμπιεσμένου αέρα. Αυτή η πρωτοβουλία εντείνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η μηχανική, το μαρκετινγκ και το Project management.

Σε αυτό το διαγωνισμό, συμμετέχει η Sapphire Team, ομάδα που ίδρύθηκε πριν από ένα χρόνο, από πέντε μαθητές, Γ' Λυκείου, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Μπορεί να κατέλαβαν την τρίτη θέση στην ημιτελική φάση, όμως πριν τον ελληνικό τελικό, έβαλαν το μονοθέσιό τους στα πιτς, του έκαναν τις απαραίτητες μετατροπές και κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά, ανάμεσα στις 18 διαγωνιζόμενες ομάδες, με 842 πόντους σε όριο 1000. Πέραν αυτού, οι Έλληνες πρωταθλητές, κέρδισαν και τα βραβεία «Έρευνας και ανάπτυξης», Πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας» και «Pressure Challenge».

Κλείσιμο
Αυτή η πρωτιά, τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβούν, το Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις της F1 στο Αμπού Ντάμπι, για να διαγωνιστούν στον παγκόσμιο τελικό, που θα φιλοξενήσει μαθητές από όλο τον κόσμο, ελπίζοντας να δουν πρώτοι την καρό σημαία του τερματισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης