Πώς φτάσαμε στο «θρίλερ» της σύλληψης Μαζιώτη

Πώς φτάσαμε στο «θρίλερ» της σύλληψης Μαζιώτη

Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα «Μιχελάκης Μιχάλης, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα», με την οποία είχε αγοράσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του

Πώς φτάσαμε στο «θρίλερ» της σύλληψης Μαζιώτη
Οι διωκτικές αρχές εδώ και αρκετές ημέρες είχαν «λοκάρει» τις κινήσεις του Νίκου Μαζιώτη και την κατάλληλη στιγμή προχώρησαν στη σύλληψη του. Κι αν ο πρώτος στόχος της αντιτρομοκρατικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν θέσει σε εφαρμογή τα επόμενα σχέδια τους προκειμένου να βάλουν στο χέρι τους συνεργάτες του αρχιτρομοκράτη, τη γιάφκα αλλά και χρηματικά ποσά που αποκόμισε από τις ληστείες που συμμετείχε.

Από τη 1 χθες το μεσημέρι που ο Νίκος Μαζιώτης μετά την επεισοδιακή σύλληψη του έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, στην ΕΛΑΣ χτύπησε «κόκκινος συναγερμός». Τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του, αλλά και η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε, αποτελούν τα βασικά εργαλεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Πιστεύουν ότι αξιοποιώντας σωστά τα παραπάνω στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους γρήγορα θα τους φτάσουν στην άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό της γιάφκας με το βαρύ οπλισμό του αρχιτρομοκράτη και τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και την επίσης φυγάδα σύντροφό του, Πόλα Ρούπα. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει έρευνες σε δύο περιοχής της Αττικής που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να... φιλοξενούν το κρησφύγετο του αρχιτρομοκράτη. Εξετάζουν, δε, εάν έχει ενοικιαστεί σπίτι στο όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης» της πλαστής ταυτότητας και ελπίζουν ότι, εάν αυτό έχει συμβεί, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα εμφανιστεί στις Αρχές.

Με βάση πηγές, μεταξύ των περιοχών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος. Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο παράλληλες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική. Μάλιστα, σε κάποιες από τις περιοχές αυτές, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες και είχε «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις του.

Η πλαστή ταυτότητα και το κλεμμένο αυτοκίνητο
Αναλυτικές λεπτομέρειες γύρω από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έδωσε επισήμως με συνέντευξη Τύπου η Ελληνική Αστυνομία. Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο αρχιτρομοκράτης έριξε οκτώ σφαίρες μέσα στο πλήθος, αδιαφορώντας για το αν θα τραυμάτιζε κάποιον ή κάποιους διερχόμενους από το σημείο. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί έριξαν μία σφαίρα και πέτυχαν τον αρχιτρομοκράτη.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αποκάλυψε ότι ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα «Μιχελάκης Μιχάλης, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα», με την οποία είχε αγοράσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.






Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, με αυτό το όνομα ο τρομοκράτης είχε αγοράσει αυτοκίνητο, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, τον Μάρτιο του 2014. Πρόκειται για ένα ασημί Hyundai Accent, με πινακίδα ΥΗΤ 2959. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον αρχιτρομοκράτη το 2013. Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει και ότι συμμετείχε και στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας, καθώς βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα. 

Ο αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα στα τηλέφωνα 1014 και 14414 όποια πληροφορία έχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε έχει αγοραστεί ή νοικιαστεί στο όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης».

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει εμπλοκή του Μαζιώτη στα Μέθανα, όπου βρέθηκε θαλαμικό του αποτύπωμα, αλλά και στη ληστεία στην Κλειτορία, όπου εντοπίστηκε το DNA του. 

Ο Μαζιώτης, που είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου του 2010 για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός αγώνας και τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 ετών. Επιπλέον, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την έκρηξη στην οδό Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης στην ηγεσία της Αστυνομίας για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος, από τις Βρυξέλλες, στον τραυματία αστυνομικό, τον συνεχάρη και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί όταν επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως είπε, πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία, την οποία απέδωσε σε συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής και της Ομάδας ΔΙΑΣ. 

Αναφέρθηκε επίσης στα κατορθώματα των αστυνομικών και στον αντίκτυπο της σύλληψης Μαζιώτη στο εξωτερικό και συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας απ' όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τη βία.





Σκηνές άγρια δύσης στο κέντρο της Αθήνας

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο μετά τις 13:00 ο καταζητούμενος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε αρχικά στην πλατεία Μοναστηρακίου, στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής και ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγίας Ειρήνης. Ο τρομοκράτης πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. 

Εκεί, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP εναντίον αστυνομικών και πολιτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός. Στη συνέχεια ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως όπου συνάντησε και πάλι δυνάμεις της Αστυνομίας και σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, έστρεψε το όπλο του εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες έπληξαν έναν Ειδικό Φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙ.ΑΣ.

Όμως, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα. Ο τρομοκράτης συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.




 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης