«Ανοίγουν» 5.000 θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ανοίγουν» 5.000 θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την κατάληψη θέσεων

«Ανοίγουν» 5.000 θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε 5.000 εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα αιτήματα από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος «στόχος μας ήταν κατ' ελάχιστον 3.500 θέσεις εργασίας. Όμως, όλα δείχνουν ότι φθάνουμε στις 5.000 θέσεις εργασίας. Η διαδικασία προχωρά ικανοποιητικά με τη σημαντική βοήθεια των φορέων, αλλά και των υπαλλήλων».

Έως την Παρασκευή, οπότε τυπικά έληγε η προθεσμία για υποβολή αιτημάτων από δήμους και περιφέρειες, είχαν κατατεθεί αιτήματα για 4.794 θέσεις εργασίας από 292 φορείς. Με τη σιωπηρή αποδοχή αιτημάτων για μια-δυο ημέρες ακόμη, ο τελικός αριθμός των αιτημάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 5.000 θέσεις εργασίας.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτημάτων από τους φορείς, ξεκινά η εθελοντική κατάθεση αιτημάτων από τους εργαζομένους στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μετακίνηση σε άλλη θέση εργασίας.

Κλείσιμο
Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, όποιος μπει τώρα στη διαδικασία της κινητικότητας δεν πρόκειται να ξαναμπεί. Συγχρόνως, όποιος μπει στη κινητικότητα και η αίτησή του δεν γίνει τελικά δεκτή, επιστρέφει αυτομάτως στην οργανική του θέση. Ο κ. Γρηγοράκος, κατά την ομιλία του στην «Ελιά» το Σαββατοκύριακο, διαβεβαίωσε: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, δεν θα γίνει καμία απόλυση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Έως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την κατάληψη θέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης