Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

Με ποσοστό 70,67% - Ο Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε 29,33% - «Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής
Με μεγάλη πλειοψηφία η οποία ανήλθε στο 70,67% (5.755 ψήφους) πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία αναδείχθηκε ο Βασίλης Αλεξανδρής, ενώ ο αντίπαλός του Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 ψήφους).

Στον β’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ επί των 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 9.065 δικηγόροι. Η συμμετοχή των Αθηναίων δικηγόρων ανήλθε στο 42,22% και η αποχή στο 57,78%.  

Ο κ. Αδαμόπουλος στη σημερινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έλαβε 212 σταυρούς λιγότερους από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι στον Α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης  στο ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής είχε λάβει ποσοστό 34,76 % (3.906 ψήφοι) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος ποσοστό 23,14 % (2.600 ψήφοι).

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος  ο Βασίλης Αλεξανδρής  τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό, αλλά το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων.

Αναλυτικά, ο απερχόμενος πρόεδρος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας», επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των δικηγορικών εκλογών είναι απόρροια «δικών μας λαθών για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.»
Κλείσιμο

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι « φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι’ αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ’ εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά. Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε – εγώ και οι συνεργάτες μου – παρόντες και στη νέα εποχή», πρόσθεσε.

Εκλογές 2011

Στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ το 2011 ψήφισαν 8.313  δικηγόροι (συμμετοχή 38,89 %) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος,  ανατρέποντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου το 2011, είχε  λάβει ποσοστό 50,89% (3.738 σταυρούς) και ο τότε αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 49,11% (3.607 σταυρούς).

Στον α’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, το 2011, ο κ. Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 26,07% (2.923 ψήφους)  και ο κ. Αδαμόπουλος είχε λάβει το 2011,  ποσοστό  19,92% (2.234 ψήφους).

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης