Σε εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων, λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), μέχρι τώρα:
-στη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, επί της οδού Κίου 5, φιλοξενήθηκαν 13 άστεγοι συμπολίτες μας και διατέθηκαν 20 μερίδες φαγητού, ψωμί, χυμοί και συμπυκνωμένο γάλα.
-στο χώρο φιλοξενίας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν & Αλεξανδρείας, διανυκτέρευσαν 14 πολίτες και διατέθηκαν 20 μερίδες φαγητού.
Κλείσιμο
Για τις ανάγκες των επιτόπιων παρεμβάσεων (street work), η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων διένειμε 20 μερίδες φαγητού και 15 κουβέρτες.
Διατέθηκαν επίσης:
-στο ΚΕΘΕΑ 20 μερίδες φαγητού, ψωμί και 10 κουβέρτες
-στον ΟΚΑΝΑ 17 μερίδες φαγητού, ψωμί, χυμοί και 20 κουβέρτες
-στην PROTECTA 28 κουβέρτες και κρουασάν για διάθεση κατά το βραδινό street work στον δρόμο
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου η τετραψήφια γραμμή ενημέρωσης 1595, καταγράφει πληροφορίες για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς και τυχόν έκτακτες ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων είναι οι εξής:
α) Το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35)
β) η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449)
γ) και για έκτακτες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, το Υπνωτήριο της οδού Αλικαρνασσού 49
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Η ProCredit Bank προσφέρει στις επιχειρήσεις πραγματική οικονομική ανάσα και την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια για μια ουσιαστική και μακροχρόνια συνεργασία.