Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν παίρνω πίσω τα περί αφορισμού

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν παίρνω πίσω τα περί αφορισμού

«Είναι πιο έντιμος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βάλει την εκκλησία στο περιθώριο και τότε κάνουμε ό,τι θέλουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Σεραφείμ

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν παίρνω πίσω τα περί αφορισμού
Στη θέση του παραμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην απειλή περί αφορισμού όσων ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί, ο κ. Σεραφείμ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι πιο έντιμος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βάλει την εκκλησία στο περιθώριο και τότε κάνουμε ό,τι θέλουμε; Εγκρίνουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία;».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το αν παίρνει πίσω τα περί αφορισμού, ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε: «Εγώ να το πάρω πίσω; Θα πρέπει να αλλάξω το δόγμα της εκκλησίας. Μετέφερα την πίστη της εκκλησίας 2.000 ετών».
Κλείσιμο

Να σημειωθεί πως στην εννεασέλιδη ανακοίνωσή του, ο κ. Σεραφείμ, που καταλήγει με την έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και την απειλή με αφορισμό «σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», ο Μητροπολίτης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης