Πού οδηγούν οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

Πού οδηγούν οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης - Καρέ-καρέ εξετάζεται το βίντεο από την κάμερα στα γραφεία της ΧΑ - Κλεμμένη μηχανή στο Ρέμα Χελιδονούς είναι πιθανότατα αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες - «Κλειδί» η μαρτυρία τέταρτου μέλους της ΧΑ, που κατάφερε να διαφύγει

Πού οδηγούν οι έρευνες για την εκτέλεση δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο
Ένα βίντεο που κατέγραψε καρέ - καρέ την επίθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες στο βίντεο (από την κάμερα ασφαλείας των γραφείων της XA) απεικονίζεται η σκηνή της διπλής δολοφονίας, όμως εκεί που επικεντρώνονται οι ειδικοί αναλυτές, είναι στην εικόνα του εκτελεστή.

Και αυτό γιατί προσπαθούν, με βάση το συγκεκριμένο καρέ, να συγκρίνουν το σωματότυπο με υπόπτους από το χώρο των ένοπλων οργανώσεων.

Κλείσιμο
Ο δεύτερος άξονας ερευνών είναι ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας που  χρησιμοποίησαν οι δράστες, αλλά και η αποκρυπτογράφηση του δρομολογίου διαφυγής.

Σ' αυτό το κομμάτι οι πληροφορίες λένε πως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη της μηχανής (η οποία εκλάπη την Τετάρτη), αλλά όχι τη μοτοσικλέτα.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει μια μηχανή που βρέθηκε μερικά χιλιόμετρα μακριά (στην περιοχή της Μεταμόρφωσης), ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είναι πιθανότατα αυτή που βρέθηκε νωρίτερα το Σάββατο στο Ρέμα Χελιδονούς, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, και είναι κλεμμένη από τον Ιούνιο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περί τις 20:30 του βράδυ του Σαββάτου μετέβη στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Από τον αριθμό του πλαισίου προκύπτει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία έχει αφαιρεθεί, περιέχει εξάρια.

Στο τρίτο επίπεδο, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση αυτοπτών μαρτύρων. Ιδιαίτερη βαρύτητα για την Αντιτρομοκρατική έχει η κατάθεση που θα δώσει το τέταρτο μέλος της ΧΑ που ήταν μαζί με τους δυο νεκρούς και τον ένα σοβαρά τραυματία έξω από  τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

Μάλιστα, τον πυροβόλησαν δύο φορές, χωρίς να το πετύχουν. Ο νεαρός άνδρας δεν είναι σε θέση να καταθέσει, καθώς είναι σε κατάσταση σοκ. Μέχρι στιγμής, έχουν μιλήσει με αστυνομικούς περισσότεροι από 30 αυτόπτες μάρτυρες.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Τα νέα δεδομένα στο αντάρτικο πόλης

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο...

Σαράντα  μήνες μετά το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, με θύμα τον δημοσιογράφο Σωκράτη  Γκιόλια και, ενώ υπήρχε η αίσθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η εγχώρια τρομοκρατία σε επίπεδο εκτελεστών έχει ξεδοντιαστεί, ήρθε το διπλό φονικό στο Ηράκλειο, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Και μπορεί  να υπήρχαν βόμβες, επιθέσεις με γκαζάκια ακόμη και πυροβολισμοί στην περίπτωση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, όμως σκηνικά όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση στα τέσσερα μέτρα δύο ανώνυμων μελών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχαν.

Ποιοι συγκροτούν τη νέα γενιά ανταρτών πόλης, με άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, δολοφονικό ένστικτό και ψυχραιμία επαγγελματία εκτελεστή; Πώς από τις βόμβες στις κατσαρόλες και τις μολότοφ περάσαμε στις φονικές επιθέσεις; Ποιοι τελικά κινούν τα νήματα και, το κυριότερο,  αν υπάρξει συνέχεια, ποια θα είναι τα υποψήφια θύματα;

Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής η επίθεση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγει νέα σελίδα σε αυτό που λέμε σύγχρονο αντάρτικό πόλης.

Και η νέα τάξη πραγμάτων δεν αφορά μόνο τις ομάδες ένοπλης βίας, αλλά και την ΕΛΑΣ που είναι υποχρεωμένη να επαναξιολογήσει στόχους, να αλλάξει πλάνα φύλαξης και φυσικά να πάρει νέα μέτρα για τη θωράκιση των νέων πιθανών προσώπων που έχουν στοχοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης