Κορωνοϊός - Σχολεία: Νέο κρούσμα σε γυμνάσιο στο Κερατσίνι - Σε καραντίνα ο μαθητής

Κορωνοϊός - Σχολεία: Νέο κρούσμα σε γυμνάσιο στο Κερατσίνι - Σε καραντίνα ο μαθητής

Τι λέει ο δήμαρχος Κερατσινίου στο protothema.gr - Αρνητικό το πρώτο τεστ που έκανε ο έφηβος

krousma-keratsini
Νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε σχολείο της Αττικής, και συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, o μαθητής έκανε το τεστ του κορωνοϊού λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, λέγοντας «συγγνώμη, έγινε λάθος», και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου ο οποίος συνομίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο σχολείο, ο Διευθυντής του γυμνασίου του εξήγησε ότι σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο στο σχολείο, εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες.

«Έχουμε κρούσμα μαθητή και πιστεύω ότι θα έχουμε και τις επόμενες μέρες. Από την ενημέρωση που έχω είναι ότι το παιδί έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια του είπαν "συγγνώμη, λάθος, το τεστ είναι θετικό". Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε έγινε απολύμανση στο σχολείο και περιμένουμε και τις επόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ» επισήμανε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Κερατσινίου.

Σύμφωνα με τους γονείς, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο γιατί ο μαθητής την ημέρα του Αγιασμού, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.Το παιδί παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο φωτογράφος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην Έμιλι Ραταϊκόφσκι;

Στο «κόκκινο» Αθήνα και Πειραιάς λόγω των πολλών κρουσμάτων - Αυξάνεται η πίεση στις Εντατικές

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού - Πώς και πότε θα μπαίνει λουκέτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης