Βίντεο: Μαμά αρκούδα και τα αρκουδάκια της κάνουν μπάνιο σε λίμνη της Καλιφόρνια

Βίντεο: Μαμά αρκούδα και τα αρκουδάκια της κάνουν μπάνιο σε λίμνη της Καλιφόρνια

Χωρίς να ενοχλούνται από τους λουόμενους απολαμβάνουν λίγες στιγμές δροσιάς 

Βίντεο: Μαμά αρκούδα και τα αρκουδάκια της κάνουν μπάνιο σε λίμνη της Καλιφόρνια
Διάλειμμα δροσιάς έκανε μία μαμά αρκούδα με τα αρκουδάκια της όταν επέλεξε τα νερά της λίμνης Τάχο ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα για να απολαύσει λίγες στιγμές… χαλάρωσης.

Η αρκούδα με τα μωρά της καταγράφηκε από λουόμενη να πλατσουρίζει στα νερά της λίμνης, ενώ λίγη ώρα αργότερα και αφού η οικογένεια ολοκλήρωσε το μπάνιο της βγήκε στην παραλία αναζητώντας τροφή ανάμεσα στα υπάρχοντα των πολιτών που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι.

Βέβαια, οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι αρκούδες αναζητούν σημεία με νερό ακόμα και αν βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής ποτάμια, τα οποία άλλοτε αποτελούσαν χώρο ιδανικό για τα ζώα, έχουν στερέψει. 

Κλείσιμο
Ο Τζέισον Χόλεϊ, βιολόγος της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια ανέφερε στο δίκτυο KCRA ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν βλέπει άγρια ζώα να περιπλανιούνται σε σημεία που άλλοτε δεν θα εμφανίζονταν.

«Οι αρκούδες χρησιμοποιούν τις λίμνες για το νερό. Τις χρησιμοποιούν για να δροσιστούν. Στην κατάσταση ξηρασίας που βιώνουμε, κάποιες από τις φυσικές ροές έχουν στερέψει. Έτσι, εξαρτώνται από τις λίμνες», εξήγησε ο επιστήμονας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης