H Fosun δίνει και επισήμως «το παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

H Fosun δίνει και επισήμως «το παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική

Έτοιμη να καταθέσει νέα προσφορά μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της εξαγοράς από την Exin – Τι σηματοδοτεί η συνέντευξη της εκτελ. διευθύντριας και προέδρου του κινεζικού κολοσσού στο Bloomberg - Τι δηλώνουν κύκλοι της εταιρείας

H Fosun δίνει και επισήμως «το παρών» για την Εθνική Ασφαλιστική
Eπίσημα η Fosun International Ltd δημοσιοποίησε ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της να αγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην περίπτωση που η ΕΧΙΝ δεν ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη στο Bloomberg, η εκτελεστική διευθύντρια και ανώτερη αντιπρόεδρος της Fosun κ.Kang Lan δήλωσε ότι «η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal». Όπως ανέφερε η κ. Lan ο κινεζικός όμιλος θα «χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά».

Πηγές της Fosun International Ltd συμπλήρωναν σχετικά πως «διαθέτουμε εμπειρία, δέσμευση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να υποστηρίξουμε το φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης για την Εθνική Ασφαλιστική. Έχουμε εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ως μεγάλος επενδυτής θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας φέρνοντας σημαντικά οφέλη και στους πολίτες».
Κλείσιμο

Fosun και Ελλάδα

Η Fosun, μετά την αρχική επένδυση το 2011, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Folli Follie στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, όσον αφορά την επέκταση του δικτύου πωλήσεων αλλά και το χτίσιμο του brand. Πριν από το 2011 υπήρχαν λιγότερα από 100 καταστήματα στην Κίνα και σήμερα ο αριθμός τους έχει ήδη αυξηθεί σε πάνω από 250. Σήμερα η Folli Follie έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο παγκόσμιο brand, με το καθαρό κέρδος να αυξάνεται κατά 24,6% στα 53,8 εκατ. ευρώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Ταυτόχρονα, μέσω της συμμετοχής της σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς όπως οι Thomas Cook και Club Med, η Fosun συμβάλλει τόσο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κινεζικός όμιλος διαθέτει ήδη μια παγκόσμια ασφαλιστική πλατφόρμα που εκτείνεται από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ευρώπη, η Fosun απέκτησε πριν από 4 χρόνια την Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας. Η Fosun με έδρα τη Σαγκάη, είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Κίνα και διαχειρίζεται περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης