PROTOTHEMA

Οικονομία

Σταθερή παρουσία

Lloyd's List: 14 Έλληνες στα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Lloyd's List: 14 Έλληνες στα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Στην πρώτη εικοσάδα φιγουράρουν μόνο δύο Έλληνες πλοιοκτήτες έναντι τεσσάρων πέρσι

Στη λίστα με τα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά Έλληνες πλοιοκτήτες αλλά και στελέχη από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία που κατέχουν προεδρικούς θώκους σε διεθνείς φορείς του κλάδου. Πρόκειται για 14 ονόματα έναντι 13 πέρσι, εκ των οποίων τα 12 είναι πλοιοκτήτες. Για το μέγεθος της ελληνόκτητης ναυτιλίας και τη συμβολή της στη βιομηχανία κάποιοι πάντως θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότεροι.


Όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στην πρώτη 5άδα της ετήσιας ειδικής έκδοσης Lloyd's List. Επίσης, στην πρώτη 20αδα φιγουράρουν μόνο δύο Έλληνες πλοιοκτήτες έναντι τεσσάρων πέρσι. Όλοι οι Έλληνες στη λίστα της Lloyd's έχουν χάσει θέσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης με τις εταιρείες Anangel Maritime Services Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc., βρίσκεται στην όγδοη θέση έναντι της 7ης πέρσι και παραμένει ο κορυφαίος Έλληνας πλοιοκτήτης στην λίστα των Lloyd’s.


Ακολουθούν:

Ο Γιώργος Προκοπίου με τις Dynacom και Dynagas στην 15η θέση από 12η πέρσι.


Η Αγγελική Φράγκου με τον όμιλο Navios που ελέγχει τέσσερις εταιρείες, στην 26η θέση από 19η πέρσι.


Ο Γιώργος Οικονόμου με τις Dryships και Ocean Rig. στην 27η θέση από 20η πέρσι.


Ο Πήτερ Λιβανός με τις Gaslog/DryLog)  στην 28η θέση από 23 πέρσι.Ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk Carriers καταλαμβάνει την 38η θέση από την 35η θέση το 2016.

Ο Νίκος Τσάκος στην 46η από την 42η θέση, πρόεδρος της INTERTANKO και επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation.

Στην 54η από την 50η θέση το 2016, βρίσκεται ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare

Στην 57η θέση από την 53η θέση το 2016, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ.

Στην 66η θέση από την 61η θέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Ship Management.

Στην 69η θέση από την 60ή ο Πήτερ Γεωργιόπουλος της General Maritime.

Στην 83η θέση είναι ο Ιωάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της INTERCARGO, από 81η πέρσι.

Στην 95η ο Πάνος Λασκαρίδης πρόεδρος της ECSA, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕ και CEO των Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corp.

Στην 96η θέση η Δέσποινα Θεοδοσίου, Πρόεδρος της WISTA International.

Στη Lloyd’s List τα πρωτεία έχουν οι Κινέζοι. Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν: ο Xi Jinping, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας , οι Xu Lirong της China Cosco Shipping Group και Li Jianhong της China Merchants Group  και η κα Hu Xiaolian, Πρόεδρος της Exim Bank of China . Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Chen Min του Bocomm Financial Leasing και στην πέμπτη θέση ο Robert Uggla, CEO της AP Moller Holding.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

axaios 18/12/201720:22

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΥΠΟΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ . ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΗΦΗΝΕΣ !!

Απάντηση
Οι18/12/201719:51

ελληνες εφοπλιστες συνεισφερουν το 15% του ΑΕΠ της χωρας,δηλαδη κοντα στα 30 δις ετησιως!και φανταστειτε εχουν εδρα το λονδινο,που να κατεβουν και στον πειραια...

Απάντηση
MANOS18/12/201718:37

Ναι,κακοί οι Έλληνες εφοπλιστές,δηλαδή καλύτερα θα ήταν να τα είχαν Εγγλέζοι, Γερμανοί η οποιοσδήποτε παρά Έλληνες ; Α ρε ηλίθιοι!!!!Ποτε θα κοιτάξτε το συμφέρον σας!!!!!

Απάντηση
Νεκτάριος18/12/201716:56

Ας μην ήταν ο Κουρουμπλής να σχεδιάσει ...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία