PROTOTHEMA

Οικονομία

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν λάβει εσφαλμένη ειδοποίηση

Πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα ΙΧ: Αλαλούμ από τα λάθος ειδοποιητήρια

Πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα ΙΧ: Αλαλούμ από τα λάθος ειδοποιητήρια

Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να μη χάσουν ακόμα και την άδεια κυκλοφορίας - Βάζουν την ΕΛ.ΑΣ. στην είσπραξη των παραβόλων

Τρέχουν και δεν φτάνουν από την Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που διαπιστώνουν πως έλαβαν «κατά λάθος» ειδοποιητήριο για να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ για ανασφάλιστο ΙΧ. Καλούνται να μεταβούν στη ΔΟΥ ή στο υπουργείο Συγκοινωνιών και να καταθέσουν στοιχεία που θα τους απαλλάσσουν, έστω και αν οι ίδιοι ένιωθαν εφησυχασμένοι πως έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και έχουν κάνει σωστά όλες τις διαδικασίες.


Επιπλέον θα πρέπει να μαζέψουν πρώτα και μια στοίβα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση για να βρουν το δίκιο τους, όπως για παράδειγμα βεβαιώσεις από ΚΕΠ, βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος κλπ.

Ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι όμως που δεν γνωρίζουν καν ακόμα ότι έχουν στοχοποιηθεί σαν ύποπτοι και, αν δεν σπεύσουν να μπουν άμεσα στην σελίδα τους στο Taxisnet για να διαπιστώσουν αν υπάρχει πρόβλημα και πώς θα το αντιμετωπίσουν, μπορεί να δεχτούν την επίσκεψη της αστυνομίας που θα τους βεβαιώσει πρόστιμο και θα χάσουν άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κλπ.

Τα επτά λάθη που κοστίζουν ακριβά

Στο μήνυμα που έχει αποστείλει στους ιδιοκτήτες των 1.151.000 οχημάτων που έχουν εντοπιστεί πως στις 6/6/2017 ήταν ανασφάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναγνωρίζει εκ προοιμίου ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και λάθη, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα χειρότερα.

Συνήθη λάθη που ήδη εντοπίζονται είναι πχ να έχει ασφαλιστεί μεν το όχημα αλλά η ασφαλιστική να μην έχει ενημερώσει σωστά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να μην έχει διαγραφεί από την εφορία κάποιο όχημα που έχει κλαπεί ή τεθεί σε ακινησία από χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney 


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Theodore19/06/201718:45

Αντί να πείτε ότι έπρεπε να γίνει πέρυσι το κυνήγι αμολάτε πρόστιμα φωτιά... Τι ακριβώς θέλετε,να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα που προκαλούν από ενοχλήσεις έως τραγωδίες;

Απάντηση
Γιάννης 19/06/201718:30

Μπορεί κάποιος να μου πει αν κάποιος πλήρωσε καινούργια μηχανή, του εκδοσε άδεια κυκλοφορίας και σήμα τελών κυκλοφορίας ή αντιπροσωπεία στις 6/6 και το παρέλαβε 2 ημέρες αργότερα λογο επαρχίας ασφαλισμένο στις 8/6.Μπορει ο φωστήρας του υπουργείου να μας πει αφου δεν έχουμε κάνει παράβαση γιατί να πληρώσουμε 250. Τι έχουν προβλέψει για τις άδειες που εκδόθηκαν 6/6? Μιλάνε για ακινητοποιημένα, για καινούργια δεν μιλάει κανείς.

Απάντηση
Είμαστε Ξερολες 19/06/201721:27

Εισαι και "ΨΑΓΜΕΝΟΣ" 1)Κανονικά δεν γίνεται μεταβίβαση χωρίς Ασφάλιση 2)Υπάρχουν e-mail , messenger ,viber κλπ

Απάντηση
Jimy19/06/201717:44

Όπου κάνανε λάθος και στείλανε ειδιποιητήριο σε άνθρωπο που το αυτοκινητό του είναι ασφαλισμένο ή δεν το κατέχει πιά ή παρέδωσε πινακίδες, να τον αποζημιώσουν οι ξεφτιλισμένοι που γίνανε τσανάκια των ασφαλιτικών εταιρειών. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο να τρέχει κάποιος που δεν ευθύνεται στην εφορία ή στο υπυργείο ή οπουδήποτε αλλού.

Απάντηση
Del piero19/06/201716:50

Κατσαπλιαδες αυτό θα είναι το τέλος σας....1.500.000 εκατομμύριο κόσμος,, δώστε μια παράταση να καταθέσουμε η να ασφαλίσουμε τα σαραβαλα που οι περισσότεροι δεν τα κυκλοφορούσαμε καν...για το αν κάποιος έβγαζε στο δρόμο ανασφαλιστο υπάρχει η αστυνομία να των βρει εγώ δεν το κυκλοφορω το κωλομηχανακι το χειμώνα ρε ξεφτιλες γιατί στο χωριό που το έχω ρίχνει μισό μέτρο χιονι,, το καλοκαίρι το ασφαλίζω που το κυκλοφορω....ξεφτιλες ούτε των δικό σας δεν θα βρίσκεται στην κάλπη....απατεώνες του κερατα.....

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία