«Φωτοτυπία» του μνημονίου η νομοθέτηση των αντίμετρων

«Φωτοτυπία» του μνημονίου η νομοθέτηση των αντίμετρων

Ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθαρίζει ότι οι φορο-ελαφρύνσεις  θα πρέπει να συμφωνούνται προηγουμένως με τους Θεσμούς και να εφαρμόζονται κατά το πρότυπο του δημοσιονομικού «κόφτη» που υπάρχουν στο συμπληρωματικό μνημόνιο

«Φωτοτυπία» του μνημονίου η νομοθέτηση των αντίμετρων
Τίποτα παραπάνω από μια αναπαραγωγή των διατάξεων του αναθεωρημένου Μνημονίου, που θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν θα μπορεί να είναι η νομοθέτηση των αντίμετρων της κυβέρνησης για την ανακούφιση του βάρους από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων το 2019.

Αυτό αναφέρει στο newmoney.gr αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καλή γνώση όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup
της Δευτέρας.

 (πλην του αρμόδιου Υπουργού κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου) θα πρέπει να συμφωνούνται προηγουμένως με τους Θεσμούς και να εφαρμόζονται κατά το πρότυπο των διατάξεων για τον δημοσιονομικό «κόφτη» (στην περίπτωση υπερ-απόδοσης) που υπάρχουν στο τεχνικό και στο συμπληρωματικό μνημόνιο.
Κλείσιμο

Αυτό εννοούσε, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup όταν ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί αν θέλει να νομοθετήσει τα δικά της μέτρα.

Έτσι, για το 2019, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι περικοπές για συντάξεις-αφορολόγητο, θα επιτρέπεται η διανομή του όποιου πλεονάσματος πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ με βάση προσυμφωνημένες τις νόρμες που θα συμπεριληφθούν στο αναθεωρημένο μόλις κλείσει η αξιολόγηση.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι αν ο τρόπος διανομής του «έξτρα» πλεονάσματος θα ανταποκρίνεται στο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο που περιγράφεται στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία «ξεπάγωσαν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί από τη διανομή του χριστουγεννιάτικου πακέτου στους συνταξιούχους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης