Αναλυτές: Ο Ντράγκι ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα QE

Αναλυτές: Ο Ντράγκι ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα QE

Πάνω από το 80% των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην έρευνα αναμένουν ότι θα ληφθεί η απόφαση επέκτασης του QE, με τους μισούς εξ αυτών να εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί κατά την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Αναλυτές: Ο Ντράγκι ετοιμάζεται να επεκτείνει το πρόγραμμα QE
Με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης
κολλημένο κοντά στο μηδέν για σχεδόν δυο χρόνια τώρα και την απειλή του Brexit να ρίχνει βαριά τη σκιά του στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης, οι οικονομολόγοι του Bloomberg εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ,
Μάριο Ντράγκι, είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για δεύτερη φορά, και μετά τα τέλη Μαρτίου του 2017, πάνω από τον στόχο του 1,7 τρισ. ευρώ.

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, πάνω από το 80% των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην έρευνα αναμένουν ότι θα ληφθεί η απόφαση επέκτασης του QE, με τους μισούς εξ αυτών να εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί κατά την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και τους άλλους μισούς τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Δεκέμβριο.

«Δεν αναμένεται να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τερματισμό του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης τον ερχόμενο Μάρτιο», αναφέρει ο οικονομολόγος της DekaBank στη Φρανκφούρτη Kristian Toedtmann. «Δεν υπάρχει λόγος να αναβληθεί αυτή η απόφαση».

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερά στο 0,2%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός εξασθένησε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης