Ελληνική εφαρμογή από την Κρήτη «προνοεί» για τον αγρότη

Ελληνική εφαρμογή από την Κρήτη «προνοεί» για τον αγρότη

Το Proactive e-Farming βασίζεται στη συνολική καταγραφή των καλλιεργητικών διαδικασιών που πραγματοποιεί ο παραγωγός, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο διαχείρισης όλων των δεδομένων

Ελληνική εφαρμογή από την Κρήτη «προνοεί» για τον αγρότη
Είναι δυνατή η καινοτομία υπό Μη Κανονικές Συνθήκες; Και, μάλιστα, μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε άλλο παρά φιλικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών; Η απάντηση έρχεται από την Κρήτη και είναι... ναι! 

Το Proactive e-Farming είναι ένα έξυπνο λογισμικό ολοκληρωμένης ψηφιακής οργάνωσης και διοίκησης συστημάτων παραγωγής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, που κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: «προνοεί» για τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και παραγωγό. 

Με απλά λόγια, το Proactive e-Farming βασίζεται στη συνολική καταγραφή των καλλιεργητικών διαδικασιών που πραγματοποιεί ο παραγωγός, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο διαχείρισης όλων των δεδομένων.

Κλείσιμο
Το Proactive e-Farming -μέσα μόλις σε ένα χρόνο ζωής, με συνεχή παρακολούθηση των καλλιεργητικών εφαρμογών και σε συνδυασμό με τη mobile επέκτασή του σε κινητά τύπου smart phones- κατάφερε να γίνει ο απαραίτητος συνεργάτης του αγροτικού κόσμου στην ανάπτυξη συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης και γεωργίας ακριβείας.

Αξιόπιστος σύμμαχος και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπει στα συνεργαζόμενα Super Market του εξωτερικού να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις καλλιεργητικές φροντίδες και τη φυτοπροστασία των φρούτων και των λαχανικών που θα αγοράσουν.

Η καινοτομία του προφανής: Η οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας με γνώμονα τις ανάγκες των ίδιων των παραγωγών και των επιχειρήσεών τους, αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται τόσο η ποιότητα, όσο και η ασφάλεια των τροφίμων.

Και η βράβευσή του αναπόφευκτη: Για την εφαρμογή αυτή, η Proactive διακρίθηκε στην κατηγορία «Ειδικές Εφαρμογές για τον Πρωτογενή Τομέα», στα ετήσια βραβεία Business IT Excellence (BITE) Awards 2015, που στοχεύουν στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. 



Νίκος Μπουνάκης: Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα

Ο Νίκος Μπουνάκης ίδρυσε το 2004, την Proactive, στο Ηράκλειο Κρήτης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (M.Sc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Αγροτικής Πολιτικής, Πολιτικής Ποιότητας και Οικονομικών (Pg.Dip) στο University of Reading U.K.  Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας (B.Sc) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και ειδικεύτηκε στην Αμπελουργία, στο ερευνητικό κέντρο CASA 40 VCR – Ιταλίας με υποτροφία του ERASMUS -COMETT ΙΙ. Είναι κάτοχος του Diploma “Quality Management Technician” από τον European Organization for Quality καθώς και του Diploma “Quality System Organizer” από τον Swiss Association for Quality.

Δραστηριοποιείται και ο ίδιος επιχειρηματικά στους τομείς Παραγωγής και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων, ενώ το 2015 δημιούργησε με ομάδα ελαιοπαραγωγών, την Οργάνωση Παραγωγών «ΕΛΑΙΗ-ΑΡΧΑΝΕΣ», της οποίας είναι διαχειριστής και πρόεδρος του ΔΣ.

Από το 2006 έως σήμερα, διδάσκει τα μαθήματα της Διοίκησης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε Ιταλικά και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μάνατζμεντ Ελλάδος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης