Σλοβένος ΥΠΟΙΚ: Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα φτάσει σε οριακό σημείο

Σλοβένος ΥΠΟΙΚ: Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα φτάσει σε οριακό σημείο

«Το μεγαλύτερο ερώτημα ωστόσο είναι η αναδιάταξη του χρέους ή η αναδιάρθρωση και εκεί νομίζω πως θα χρειαστεί αρκετά περισσότερος χρόνος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντούσαν Μράμορ

Σλοβένος ΥΠΟΙΚ: Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα φτάσει σε οριακό σημείο
Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του χρέους ενδέχεται να φτάσουν σε οριακό σημείο, εξέφρασε ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών, Ντούσαν Μράμορ.

«Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να έχουν συμφωνία στο
Eurogroup στις 24 Μαΐου, όσον αφορά το πακέτο στήριξης, το μεγαλύτερο ερώτημα ωστόσο είναι η αναδιάταξη του χρέους ή η αναδιάρθρωση και εκεί νομίζω πως θα χρειαστεί αρκετά περισσότερος χρόνος» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ακολούθως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατανομή του κόστους παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα του είναι εκείνη που πληρώνει τα περισσότερα, βάσει της σχέσης ποσού και ΑΕΠ. 

«Η Σλοβενία είναι η χώρα της
Κλείσιμο
ευρωζώνης που δίνει αυτήν την στιγμή την μεγαλύτερη βοήθεια στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ δανείζεται για να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή της στο ελληνικό πακέτο στήριξης με ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που δίνει η Ελλάδα για τα δάνεια διάσωσης. Αυτό είναι φυσικά ένα πρόβλημα για την Σλοβενία» ανέφερε ο Σλοβένος υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε: «Θέλουμε οι χώρες του Eurogroup να έχουν ίση έκθεση ως προς το ΑΕΠ. Θέλουμε αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη πρέπει να μοιράζεται ισότιμα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης