Κομισιόν: Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Eurogroup και όχι Ευρωπαίων ηγετών

Κομισιόν: Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Eurogroup και όχι Ευρωπαίων ηγετών

Δεν υπάρχει συμφωνία στον προληπτικό μηχανισμό και στο χρέος, σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αννίκα Μπράιντχαρτ

Κομισιόν: Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Eurogroup και όχι Ευρωπαίων ηγετών
Έπειτα από την ανακοίνωση της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στο Eurogroup στις 9 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της εκπροσώπου Τύπου για θέματα Οικονομίας, Άννικα Μπράιντχαρτ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για μια «συνολική πολιτική συμφωνία που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των ηγετών του περασμένου Ιουλίου».

Η Επιτροπή συνεχίζει να θεωρεί ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία.   
 
Σε ερώτηση σχετικά με τη πιθανότητα συμφωνίας στο επερχόμενο Eurogroup ή αν θα υπάρξει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, η Άννικα Μπρέιντχαρτ επανέλαβε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Επίτροπου Μοσκοβισί ότι «το 99% των προαπαιτούμενων έχει συμφωνηθεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα των εφεδρικών μέτρων και του χρέους και συνεπώς δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να γίνει καμιά πρόβλεψη για το πότε ακριβώς θα έχει ολοκληρωθεί η Συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα αν η συμφωνία είναι δυνατό να επιτευχθεί στο Eurogroup της 9ης Μαίου, ή σε μεθεπόμενο Eurogroup, η Ανίκα Μπράιτχαρτ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα βρεθεί συμφωνία. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο σύγκλησης Συνόδου Ευρωζώνης, η Α. Μπράιτχαρτ, είπε, πως η Επιτροπή συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε επίπεδο υπουργών. Η εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν συμφωνεί με τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ότι το ελληνικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το στο Εurogroup και όχι σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών.Τέλος, σχετικά με τις συζητήσεις για το χρέος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι θα χρειαστεί πρώτα να συγκλίνουν οι απόψεις των θεσμών μεταξύ τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης