Σαπέν - Τσακαλώτος: Συζήτηση για το χρέος μόλις κλείσει η αξιολόγηση

Σαπέν - Τσακαλώτος: Συζήτηση για το χρέος μόλις κλείσει η αξιολόγηση

Στην Γαλλία, μετά την Ιταλία και την Πορτογαλία βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις

Σαπέν - Τσακαλώτος: Συζήτηση για το χρέος μόλις κλείσει η αξιολόγηση
Αισιόδοξος πως η πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο του 3ου
μνημονίου θα κλείσει σύντομα εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
, μετά την συνάντηση που είχε Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. «Είμαι πολύ χαρούμενους που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πολύ σύντομα και θα αρχίσει μετά η συζήτηση για το χρέος» τόνισε ο Έλληνας υπουργός.  

Κινούμενος στην κυβερνητική γραμμή επισήμανε ότι η κοινωνική κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό. Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά παραδέχτηκε τις δυσκολίες, οι οποίες επιδεινώνονται από την
Κλείσιμο
προσφυγική κρίση

«Είμαι ευγνώμων προς εσάς» συνέχισε, αναγνωρίζοντας τη βοήθεια που προσέφερε ο κ. Σαπέν στην Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα. «Έχουμε δυσκολίες και πάντοτε εμείς μπορούμε να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Η Ελλάδα συζητά με τους θεσμούς» σχολίασε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και επισήμανε στο ότι θα πρέπει να αποφασισθεί η συνεισφορά του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Οικονομιών στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, o υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του πως «η δραματική περίοδος βρίσκεται ήδη στο παρελθόν», ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους ο κ. Σαπέν τόνισε πως «όσο ταχύτερα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για την Ελλάδα, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο»

Τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες συζήτησαν στη Λισαβόνα χθες Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών Πορτογαλίας και Ελλάδας.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μάριο Σεντένο, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, συζήτησαν το ελληνικό πρόβλημα και συμφώνησαν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα καθώς η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. 

Οι δύο υπουργοί έθεσαν τα ζητήματα προκείμενου να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισης των διαφόρων κοινών προβλημάτων, με προοδευτικό πρόσημο και για τις δύο χώρες. 

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης