Βαρουφάκης: Προτεραιότητα οι δόσεις στο ΔΝΤ - Για τα χρέη στην ΕΚΤ χρειάζεται συζήτηση

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα οι δόσεις στο ΔΝΤ - Για τα χρέη στην ΕΚΤ χρειάζεται συζήτηση

«Οι αποπληρωμές προς την ΕΚΤ είναι μια διαφορετική υπόθεση και θα πρέπει να τις καθορίσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και τους Θεσμούς», δήλωσε ο υπ. Οικονομικών - «Εχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς, σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρέους», συμπλήρωσε

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα οι δόσεις στο ΔΝΤ - Για τα χρέη στην ΕΚΤ χρειάζεται συζήτηση
Η Ελλάδα έχει σκοπό να ξεκινήσει συζητήσεις με τους πιστωτές της για μια αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, ενώ την ίδια ώρα θα εργάζεται για την εφαρμογή των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εδραιωθούν μέχρι τον Αρπίλιο, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press το Σάββατο. 

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμα ότι προτεραιότητα της Αθήνας είναι η αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, ενώ αντίθετα, οι αποπληρωμές των χρεών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι «μια άλλη υπόθεση» και θα πρέπει να συζητηθεί με τους δανειστές. 

«Οι αποπληρωμές στο ΔΝΤ φυσικά είναι προτεραιότητά μας, δεν πρόκειται να είμασε εμείς η πρώτη χώρα που δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ» είπε ο κύριος Βαρουφάκης. «Θα πρέπει να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι για να το πετύχουμε , αλλά θα το κάνουμε», ανάφερε.

Κλείσιμο
Όμως, «οι αποπληρωμές προς την ΕΚΤ είναι μια διαφορετική υπόθεση και θα πρέπει να τις καθορίσουμε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και τους Θεσμούς», συμπληρώνει.

«Δεν πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα δεχθεί καθυστέρηση, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε μια συμφωνία που θα κάνει αυτές τις αποπληρωμές εύπεπτες και εύλογα εφικτές, ως μέρος της συνολικής διαπραγμάτευσης σχετικά με το ελληνικό χρέος, και το επόμενο... συμβόλαιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μεταξύ ημών και των εταίρων», εξηγεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η συμφωνία του Απριλίου απαιτεί μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη μας. Επιτακτική ανάγκη μας είναι να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός.

«Την ίδια ώρα, και ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς, σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την αναδιάρθρωση του χρέους» τονίζει ο κύριος Βαρουφάκης και προσθέτει ότι για το σκοπό αυτό η Αθήνα θα καταθέσει προτάσεις που θα έχουν σκοπό να βοηθήσουν το ΑΕΠ να μεγαλώσει και να μεγιστοποιήσουν τις επιστροφές του σε πραγματικούς όρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης