«Δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ» επιμένει ο εμπνευστής του φόρου Νίκος Καραβίτης

«Δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ» επιμένει ο εμπνευστής του φόρου Νίκος Καραβίτης

Ο πρώην σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα Νίκος Καραβίτης όχι μόνον βρίσκει τον ΕΝΦΙΑ δίκαιο φόρο, αλλά αν καλούνταν σήμερα θα τον επέβαλε ως έχει, παρά τον σάλο που προκλήθηκε 

«Δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ» επιμένει ο εμπνευστής του φόρου Νίκος Καραβίτης
Ο πρώην σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών και εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ Νίκος Καραβίτης επέμεινε σε σημερινή του συνέντευξη ότι ο συγκεκριμένος φόρος είναι ο δικαιότερος που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα για την ακίνητη περιουσία.

«Πρόκειται για ένα δίκαιο φόρο, καθώς παίρνει λιγότερα από περισσότερους», είπε, μιλώντας στον Σκάι. Επισήμανε πως σε σύγκριση με το ΕΕΤΗΔΕΕ ο ΕΝΦΙΑ επιτρέπει «οι περισσότεροι να πληρώνουν λιγότερα», ενώ «μόνο όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πληρώνουν πιο πολλά».

Προσέθεσε ακόμη, πως ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας φόρος ο οποίος ήταν «αναγκαίος» μετά την λήξη του ΕΕΤΗΔΕΕ, εξηγώντας μάλιστα πως «η Τρόικα μας έλεγε πως αν δεν προχωρούσαμε στον ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να παραμείνουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Κλείσιμο
«Αν εφάρμοζα [τον ΕΝΦΙΑ] σήμερα δεν θα έκανα αλλαγές. Θα αφαιρούσα μόνο τον συμπληρωματικό φόρο. Καλώ όποιον έχει αντίρρηση να καταθέσει πρόταση, από που θα μπορούσαμε να βρούμε αυτό το ποσό. Έπρεπε να βρούμε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες, χαρακτήρισε «λάθος» τη σύνδεση του ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές. «Τις έχουμε αναγάγει σε μείζον θέμα, ενώ δεν είναι», κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης