«Βουτιά» 13% στο χρηματιστήριο της Μόσχας - Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι

«Βουτιά» 13% στο χρηματιστήριο της Μόσχας - Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστών, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πούλησε το 2% του χρυσού και των αποθεμάτων της σε ξένο συνάλλαγμα

«Βουτιά» 13% στο χρηματιστήριο της Μόσχας - Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι
Μεγάλη πτώση σημείωνε το απόγευμα της Κυριακής το χρηματιστήριο της Μόσχας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία στην ρωσική οικονομία.

Οι δύο βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Μόσχας, ο Micex και ο RTS, σημείωναν πτώση 11,52% και 13,11% αντίστοιχα περίπου στις 14:30 ώρα Ελλάδας.

Εξάλλου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρηματιστών, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πούλησε σήμερα ως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2% του χρυσού και των αποθεμάτων της σε ξένο συνάλλαγμα, για να περιορίσει την πτώση του ρουβλιού.

Κλείσιμο
Το ευρώ ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τα 50 ρούβλια, φτάνοντας σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα τα 51,20 ρούβλια, όμως στη συνέχεια υποχώρησε στα 50,32. Το δολάριο πέρασε πάνω από το όριο των 37 ρουβλιών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ρεκόρ που είχε καταγράψει στη διάρκεια της κρίσης του 2009.

Εξάλλου η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά την αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από το 5,5% στο 7% σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η απειλή της οικονομικής αστάθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης