Βρούτσης: Δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Βρούτσης: Δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγω ανήλικων - Ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους

Βρούτσης: Δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ισχύουν σήμερα- ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγω ανήλικων τέκνων - διαβεβαίωσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το νόμο 3863/2010 θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Η προθεσμία για θεμελίωση βάσει αυτού του νόμου ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, όπως εξήγησε.

Κλείσιμο
Τα πλασματικά όρια συνταξιοδότησης θα ισχύουν επίσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ακόμη, ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ. «Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014

Ακόμη ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση και των προνοιακών επιδομάτων που δίνουν οι δήμοι.

Όσον αφορά στα εφάπαξ ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα μειωθεί αυτό των δημοσίων υπαλλήλων -αποφεύγοντας να δώσει ακριβές ποσοστό μείωσης- και ότι δε θα θιγεί αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων.

«Δεν θέλω να μπω σε ποσοστά», είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι επιχειρείται η όσο το δυνατόν πιο ήπια μείωση. «Αν δεν κάναμε την παρέμβαση, δεν θα υπήρχε εφάπαξ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης