Όταν οι βιβλιοθηκάριοι της Νέας Υόρκης ήταν η Wikipedia της εποχής!

Όταν οι βιβλιοθηκάριοι της Νέας Υόρκης ήταν η Wikipedia της εποχής!

Διαβάστε τις ξεκαρδιστικές ερωτήσεις που δέχονταν οι υπάλληλοι της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, στην προ...Internet εποχή!

Όταν οι βιβλιοθηκάριοι της Νέας Υόρκης ήταν η Wikipedia της εποχής!
Σήμερα, μία γρήγορη αναζήτηση στο Google, λύνει κάθε μας απορία. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πώς ικανοποιούσαν την περιέργεια τους, οι άνθρωποι στην προ...internet εποχή; Τον ρόλο που σήμερα παίζει το Google και η Wikipedia, είχαν αναλάβει οι βιβλιοθηκάριοι, που καλούνταν να απαντήσουν άλλοτε σε σοβαρά και άλλοτε σε πολύ αστεία ερωτήματα όσων αναζητούσαν τα «φώτα τους». «Στην εποχή πριν το Google, οι βιβλιοθηκάριοι δεν ήταν μόνο η Wikipedia της εποχής. Ήταν η Craigslist, το Pinterest, το Etsy και το Instagram : Όλα σε ένα» μας πληροφορεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης στη σελίδα της στο Ιnstagram. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό, οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης δημοσιεύουν τις απίθανες ερωτήσεις που δέχονταν οι βιβλιοθηκάριοι παλαιότερα.

«Αυτό είναι το μέρος όπου μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις που δεν μπορεί να μου απαντήσει κανείς άλλος;» ρώτησε κάποιος στις 13 Σεπτεμβρίου του 1947. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 1967, μία κυρία τηλεφώνησε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και έκανε δύο ερωτήσεις: «Η πρώτη αφορά ένα ζήτημα τους καλούς τρόπους: Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγα σε ένα πάρτι και, παρότι δεν το είχα προγραμματίσει, πέρασα τη νύχτα εκεί. Δεν γνωρίζω καλά τους οικοδεσπότες. Πρέπει να τους στείλω ευχαριστήρια κάρτα; Η δεύτερη ερώτηση: Όταν γνωρίζεις κάποιον και σου λέει ότι έχει περιουσία 27 εκατ. δολάρια, γιατί αυτό μου είπαν και γνωρίζεις την εθνικότητά του, πώς μπορείς να βρεις το όνομά του;».

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το Internet έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, σύμφωνα με τη βιβλιοθηκονόμο Ρόζα Καμπαλέρο-Λι, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, συνεχίζει να δέχεται περίπου 100 ερωτήσεις την ημέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης