Ελληνοαμερικανή φτιάχνει γαλακτοκομικά από βακτήρια... ανθρώπινης μασχάλης!
Χάρην της τέχνης και της επιστήμης... Εσείς θα τολμούσατε να τα δοκιμάσετε; Δείτε το βίντεο
Το τυρί έχει ήδη την φήμη ότι πολλές φορές... σπάει μύτες με την μυρωδιά του. Οπότε ένα γαλακτοκομικό προϊόν φτιαγμένο από ένα ανθρώπινο πόδι, ή μια μασχάλη ίσως είναι αδιανόητο.
Και όμως η Ελληνοαμερικανίδα επιστήμονας Christina Agapakis και ο Νορβηγός συνεργάτης της ειδικός στις οσμές Sissel Tolaas και, αποφάσισαν ότι αξίζει να δούμε τι γίνεται. Και όλα αυτά χάριν της επιστήμης.
Στο Δουβλίνο λοιπόν, σε ένα επιστημονικό συνέδριο με εικαστικά δρώμενα, παρουσίασαν μαζί με ένα γνωστό σεφ, το πρότζεκτ τους. Και πήραν βακτήρια από τις μασχάλες τριών ανθρώπων (γνωστών εικαστικών και επιμελητών μουσείων) και έφτιαξαν τυρί. Τα τυριά που έφτιαξαν, σύμφωνα με τον ειδικό στις οσμές Toolas, μυρίζουν όπως μυρίζει το σώμα του ατόμου από το οποίο πήραν τα βακτήρια.
Κλείσιμο
Το πρότζεκτ ονομάζεται SelfMade και προσπαθεί να υπογραμμίσει τις άπειρες ιδιότητες του ανθρώπινου σώματος ως ενός πολυ-οργανισμού που τρέφει κι άλλους οργανισμούς μέσα του. Μάλιστα εκατομμύρια από αυτούς.
Η καινοτόμος πλατφόρμα Fieldoo δίνει στις επιχειρήσεις πλήρη έλεγχο στο field marketing και τις πωλήσεις, προσφέροντας άμεσα, αξιόπιστα δεδομένα και ευέλικτες, εξατομικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη.
Αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την ποιότητα, την έρευνα και τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να κάνεις το επόμενο βήμα με αυτοπεποίθηση.