Το κέρας θα ηχήσει δυνατά στο Ληθαίο

Το κέρας θα ηχήσει δυνατά στο Ληθαίο

Το Horns Up Festival υπόσχεται ένα πλούσιο σε heavy metal και άλλες δράσεις τριήμερο στα Τρίκαλα

Το κέρας θα ηχήσει δυνατά στο Ληθαίο
Η heavy metal σκηνή και κοινότητα στην Ελλάδα έχει πλέον ενηλικιωθεί και ανδρωθεί για τα καλά. Και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στις πολλές και ποιοτικές μπάντες και στις ενδιαφέρουσες και διεθνούς επιπέδου δισκογραφικές δουλειές. Αλλά προκύπτει μέσα από την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται στη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά, κυρίως, στην επαρχία. Πρόκειται για συναυλιακές πρωτοβουλίες που διοργανώνονται από παρέες και συμπράξεις πολιτών που αγαπούν και εκφράζονται μέσα από το heavy metal ηχόχρωμα και attitude. Έτσι, μετά το Chania Rock Festival (που ξεκίνησε το 2002) και τις συναυλίες από το πολιτιστικό σύλλογο ΣΚΙΕΣ στο Ρέθυμνο (περίπου μια δεκαετία συναυλιακής ζωής), στο οπτικό μας πεδίο ήρθε για να μείνει το Horns Up Festival στα Τρίκαλα, το οποίο διοργανώνεται από μία μεγάλη παρέα με πολύ μεράκι και πολυδιάστατη δραστηριότητα, διαμορφώνοντας ένα πλούσιο τριήμερο με μπόλικο heavy metal, μπύρα, αλλά και διάφορες δραστηριότητες.

Το Horns Up Festival 2017, λοιπόν, διοργανώνεται στα Τρίκαλα το τριήμερο 5-7 Μαΐου, στο οποίο θα δώσουν το παρόν σημαντικά, αλλά και πολλά υποσχόμενα, ελληνικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα, στο ακουστικό και κιθαριστικό warm up show της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 5/5), θα συμμετέχουν στο Μικρό Θέατρο του Ληθαίου οι Blue2Black, Kiriakos GP, The Dead Creed, Theodore Ziras και Valor. Τις επόμενες μέρες το φεστιβάλ μεταφέρεται στο μουσικό στέκι Μανδραγόρας και περιλαμβάνει (χωρίς σειρά εμφάνισης) τη δεύτερη μέρα (Σάββατο, 6/5) τους Deacidified, Kawir, Riffobia, Sacral Rage, Spider Kickers, Valor και Wrathblade, και την τρίτη μέρα (Κυριακή, 7/5) τους Deathvalves, Hidden In The Basement, Lloth, Thelemite, Tidal Dreams, Toxic Joint και W.E.B. 

Κλείσιμο


Το φεστιβάλ, όμως, δεν περιορίζεται στο μουσικό σκέλος, αλλά αποτελείται και από μία σειρά events και parties στο Rising, στο Τρικάλων Ζήθος και στο Ζυθορυχείο, περιλαμβάνοντας barbeque, διαγωνισμούς (dj, μπύρας, φωτογραφίας, κλπ), κληρώσεις δώρων από την Iron on Iron Records, προβολή ντοκιμαντέρ και εκδρομή στα Μετέωρα, δίνοντας στο φεστιβάλ τη διάσταση της μεγάλης παρέας που το καθιστά προσιτό σε όλους που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν στα Τρίκαλα για το πιο «μεταλλικό» τριήμερο της πόλης. Το Horns Up Festival 2017 φιλοδοξεί να είναι ιδιαίτερα προσιτό για άλλους δυο λόγους. Ο ένας λόγος είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των εισιτηρίων και των συμμετοχών στις παράλληλες δραστηριότητες. Ο άλλος λόγος είναι ότι το φεστιβάλ συντροφεύει η τοπική μπύρα Ληθένια, μια χειροποίητη, φρέσκια απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα μικρής παραγωγής, η οποία και προχώρησε σε ειδική limited έκδοση για το φεστιβάλ.

Το μεράκι, λοιπόν, των διοργανωτών είναι διάχυτο σε κάθε στιγμή και διάσταση του Horns Up Festival 2017 των Τρικάλων, βάζοντας τις βάσεις για να εισέλθει δυναμικά στη λίστα με τα ετήσια heavy metal φεστιβάλ της χώρας μας και καθιστώντας τα Τρίκαλα προορισμό για το τριήμερο 5-7 Μαΐου, όπου...το κέρας θα ηχήσει δυνατά στο Ληθαίο.

ΥΓ: Ό,τι πρέπει πριν το Up The Hammers...

Info
Για λεπτομέρειες, επισκεφτείτε τη σελίδα του event στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης