Πέντε… γιορτινά tips για το στυλ σου

Πέντε… γιορτινά tips για το στυλ σου

Συμβουλές για το πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά, το μούσι, τα γένια και το μουστάκι σου, προκειμένου να έχεις το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα

Πέντε… γιορτινά tips για το στυλ σου
Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μία περίοδος συναντήσεων και εξόδων. Λογικό είναι, λοιπόν, αυτές τις ημέρες να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνισή μας. Για να αναδείξουμε, όμως, το ιδιαίτερο στυλ μας, η αρχή θα πρέπει να γίνει από το… κεφάλι μας και συγκεκριμένα από τα μαλλιά, το μούσι, τα γένια και το μουστάκι. Εδώ θα βρεις πέντε tips για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό το μέτωπο.

1. Κούρεμα ή κόντεμα
Το κούρεμα είναι δημιουργία. Δημιουργία σχήματος και γραμμής των μαλλιών. Ένα κούρεμα μπορεί από μόνο του να διαμορφώσει ένα νέο στυλ, να προβάλει μία άλλη πλευρά του χαρακτήρα μας. Κονταίνω τα μαλλιά μου δεν σημαίνει ουσιαστικά και κουρεύω. Ο πελάτης τα τελευταία χρόνια προσέχει περισσότερο τη λεπτομέρεια και την υπηρεσία που θα λάβει και επιζητά η περιποίηση των μαλλιών του να συνοδεύεται από ένα σωστό κούρεμα και όχι απλά από μία εν τάχει υπηρεσία.
Κλείσιμο



2. Πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου;
Οι άνδρες έχουν την τάση να ιδρώνουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα στο τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας τα μαλλιά τους να έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά και να γίνονται πιο λιπαρά.
Οπότε για να αποφύγεις αυτή την αίσθηση των λαδωμένων μαλλιών, θα πρέπει να τα λούζεις -αν χρειάζεται- ακόμη και καθημερινά. Καλό όμως θα ήταν να αποφεύγεις το πολύ σαμπουάν και να το χρησιμοποιείς κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα, ώστε να μη χάνουν τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια. Επιπλέον, η συχνή χρήση του σαμπουάν μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σου και να προκαλέσει πιτυρίδα.

3. Χρειαζόμαστε μόνο ένα σαμπουάν για μαλλιά και γένια;
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διάφορα που υπάρχει ανάμεσα σε ένα προϊόν για τα μαλλιά και σε ένα προϊόν για τα γένια. Και στις δυο περιπτώσεις τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί στοχεύουν στη διατήρηση του σωστού pH της τρίχας. Κατ’ επέκταση, ένα σαμπουάν που μπορεί να μειώσει την ξηροδερμία και να ελαττώσει την πιτυρίδα, εάν εφαρμοστεί για χάρη της οικονομίας στα γένια μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.



4. Εργαλεία και tips για περιποιημένο μούσι, γένια και μουστάκι
Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των σωστών εργαλείων. Κάθε γενειοφόρος άνδρας οφείλει να έχει στην κατοχή του μία τσατσάρα ή μία βούρτσα για το στρώσιμο της γενειάδας, ψαλιδάκι για να κόβει τις ατίθασες τρίχες και το πιο σημαντικό μια αξιόπιστη ηλεκτρική μηχανή κουρέματος. Είναι πολύ σημαντικό, όταν περιποιείσαι τα γένια ή το μούσι σου να χρησιμοποιείς τη μηχανή με τη φορά που έχουν τα γένια. Με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεν αγριεύουμε τα γένια και δεν δημιουργούμε κενά. Μετά χτενίζουμε τα γένια και φιλμάρουμε με το ψαλίδι ότι πετάει.
Στο τέλος, αφήνουμε το μουστάκι και το περιποιούμαστε με το ψαλίδι προσεκτικά, αφήνοντας πιο γεμάτα τα σημεία που αγκαλιάζουν το άνω χείλος. Αν το κοντύνεις με τη μηχανή, θα βγει άγριο και θα πετάει. Χρησιμοποίησε ειδικό λάδι. Τα έλαια είναι το πιο καλό προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για μια γενειάδα. Μαλακώνει πραγματικά το μούσι και προσθέτει μια μικρή λάμψη.
Μην ξεχνάς να πλένεις τα γένια σου με κατάλληλο σαπούνι για καλύτερο αποτέλεσμα. Συχνά στο μούσι μένουν υπολείμματα φαγητών και μυρίζουν άσχημα. Η γενειάδα δεν είναι απλώς «γένια». Αυτό είναι το θεμελιώδες που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου. Η γενειάδα είναι μαλλιά στο πρόσωπο. Και θέλουν πολύ περισσότερη περιποίηση και από τα ίδια σου τα μαλλιά.

5. Τελετουργική διαδικασία ξυρίσματος
Βρέχουμε δύο πετσέτες και αφού τις στραγγίξουμε καλά τοποθετούμε τη μία στο ψυγείο για να είναι παγωμένη και την άλλη τη ζεσταίνουμε για τρία λεπτά σε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Προχωράμε στην εφαρμογή του pre-shave oil κάνοντας ένα καλό μασάζ αντίστροφα από τη φορά της τρίχας, προκειμένου να ανασηκώνουμε τις τρίχες. Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει μία καλή σαπουνάδα στο μπολ με το πινέλο μας, τοποθετούμε το σαπούνι στο πρόσωπο.
Κάνουμε χρήση της ζεστής πετσέτας εφαρμόζοντάς τη στο πρόσωπο και την αφήνουμε για ένα λεπτό. Το επόμενο βήμα είναι να απλώσουμε ξανά σαπουνάδα στο πρόσωπο κάνοντας δύο χέρια ξύρισμα, πάντα με τη φορά της τρίχας προκειμένου να αποφύγουμε βαθιά κοψίματα, έντονη φλόγωση έως και θυλακίτιδα. Αφού τελειώσουμε με το ξύρισμα τοποθετούμε την κρύα πετσέτα προκειμένου να πάρουμε τη φλόγωση και να δώσουμε την ανάλογη σφριγηλότητα στο πρόσωπο. Για το τέλος χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό aftershave balm για να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μετά το ξύρισμα.

Info
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του Sir Barber.
Το Sir Barber βρίσκεται στην οδό Βουλής 7 (Στοά Χ. Μπολάνη), Αθήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης