Βίντεο: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών στις Βρυξέλλες
«Το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία», αναφέρει η εισαγγελία - Ο 43χρονος δράστης δέχθηκε πυρά αστυνομικών και συνελήφθη - Στη συνοικία Σάερμπεκ όπου είχαν εντοπιστεί εκρηκτικά και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους σε κατοικία μετά τις επιθέσεις του περασμένου Μαρτίου
Λίγη ώρα μετά τον λάθος «συναγερμό» για τοποθέτηση βόμβας στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare du nord και την εισαγγελία, διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για επίθεση με μαχαίρι κατά δύο αστυνομικών στη συνοικία Σάερμπεκ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και όπως αναφέρει η εισαγγελία το περιστατικό θα μπορούσε να σχετίζεται με τρομοκρατία.
Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Ερικ Βαν Ντερ Σιπτ, δήλωσε σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα: «
Έχουμε στοιχεία που μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».
Κλείσιμο
Ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο λαιμό και τον δεύτερο στην κοιλιακή χώρα και έφυγε από το σημείο της επίθεσης. Εντούτοις, μία δεύτερη ομάδα αστυνομικών κατάφερε να σταματήσει τον άνδρα πυροβολώντας τον στο πόδι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατάσταση και των δύο τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.
Ένας τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε στη μύτη από το δράστη, ο οποίος τον γρονθοκόπησε πριν τραπεί σε φυγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir του Βελγίου, ο δράστης είναι 43 ετών Βέλγος και ονομάζεται Χισάμ Ντ.
Υπενθυμίζεται πως στη συνοικία Σάερμπεκ μετά τις επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον περασμένο Μάρτιο, είχαν εντοπιστεί σε κατοικία, εκρηκτικός μηχανισμός, χημικές ουσίες και λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.
Το Red Bull Mad Mike Tour έρχεται σε Κρήτη, Πήλιο και Θεσσαλονίκη και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη – Δράση στο φουλ από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή
Η ετήσια εκδήλωση της L’Oréal Hellas αποτέλεσε μια πολυεπίπεδη εμπειρία που γιόρτασε με κάθε επισημότητα τα 56 χρόνια της αγαπημένης εταιρείας στην Ελλάδα.