Στο «σφυρί» πίνακας του Χίτλερ

Στο «σφυρί» πίνακας του Χίτλερ

Αναμένεται να ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια

Στο «σφυρί» πίνακας του Χίτλερ
Ο Χίτλερ έμεινε γνωστός στην Ιστορία για το γεγονός πως προσπάθησε να υποδουλώσει όλη την Ευρώπη, με στόχο μέσα από ακραίες πρακτικές και απίστευτα εγκλήματα να κάνει τη Γερμανία, κυρίαρχη δύναμη του πλανήτη. Υπάρχει, όμως, και μία... άγνωστη πτυχή της ζωής του δικτάτορα της Ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ αρεσκόταν στο να ζωγραφίζει. Δεν έφτασε βέβαια σε μεγάλα επίπεδα ζωγραφικής, αλλά η πολεμική του προϊστορία έχει δώσει στα καλλιτεχνικά του έργα έναν άλλο αέρα. 

Κλείσιμο
Το τελευταίο έργο που δημοπρατείται απεικονίζει ένα κτήριο του Μονάχου. Εχει γίνει με νερομπογιές και είναι το πέμπτο έργο του δικτάτορα, που αναμένεται να πουλήσει ο οίκος Βάιντλερ της Νυρεμβέργης. Ο προηγούμενος πίνακας απέφερε το ποσό των 40.000 δολαρίων, από έναν συλλέκτη από τη Σλοβακία και πλέον οι υπεύθυνοι αναμένουν να το ξεπεράσουν, μετά τη δημοπρασία που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου.

Το τελευταίο έργο του ηγέτη του Τρίτου Ράιχ, προσφέρεται με πιστοποιητικό γνησιότητας και ανήκει σε δυο αδερφές, που προτίμησαν την ανωνυμία. Οι πληροφορίες λένε πως ο πίνακας παρέμενε κρυμμένος, ενώ αποτελεί κομμάτι από οκτώ του ιδίου «καλλιτέχνη» που αγοράστηκαν μαζί γύρω στο 1916. 

Να σημειωθεί πως ο,τι σχετίζεται με το εθνικό-σοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ, είναι παράνομο στη Γερμανία, ωστόσο η πώληση έργων του δεν αποτελεί κάτι το μεμπτό καθώς αυτά δε φέρουν κάποιο ναζιστικό σύμβολο πάνω τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης