'Κοκκίνισε' όλη η Βασιλεία

'Κοκκίνισε' όλη η Βασιλεία

Περίπου 25.000 οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν κατακλύσει την πόλη της Ελβετίας εν όψει του σημερινού τελικού του Europa League κόντρα στην Σεβίλλη

'Κοκκίνισε' όλη η Βασιλεία
Η τελευταία φορά που πανηγύρισαν έναν Ευρωπαϊκό τίτλο ήταν το 2005, όταν στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα τους πραγματοποιώντας μια επική ανατροπή (από 0-3 στο ημίχρονο ισοφάρισε σε 3-3) επικράτησε στα πέναλτι της Μίλαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ζουν και αναπνέουν για τον σημερινό μεγάλο τελικό του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη (21:45, ΟΤΕSports1HD) και από νωρίς το πρωί έχουν δώσει άλλο χρώμα στην Βασιλεία  που φιλοξενεί τον μεγάλο αγώνα.

Κλείσιμο
Το πρόβλημα όμως είναι ότι στην πόλη της Ελβετίας βρίσκονται περίπου 25.000 οπαδοί της Αγγλικής ομάδας, ενώ τα εισιτήρια που είχε διαθέσει η διοίκηση των 'κόκκινων' ήταν μετά βίας 10.600.

Οι άνθρωποι της Λϊβερπουλ είχαν κάνει εκκλήσεις στους οπαδούς τους να μην ταξιδέψουν στην Βασιλεία εφόσον δεν έχουν εισιτήρια, αλλά δεν εισακούστηκαν, ενώ το όλο θέμα απασχόλησε και την εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με τον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη να παραδέχεται: 

«Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, φυσικά και θα ήμασταν πιο χαρούμενοι αν το στάδιο ήταν μεγαλύτερο. Αυτό, όμως, ποτέ δεν ήταν πρόβλημα στους τελικούς του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι πολύ δύσκολο, όταν παίρνουμε μια απόφαση, να προβούμε σε εικασίες για το ποιες ομάδες θα φθάσουν ως τον τελικό. Πρέπει να αποφασίζουμε βάσει του παρελθόντος. Το φετινό συμβαίνει για πρώτη φορά και είναι φυσικά ένας παράγοντας που θα αξιολογηθεί στους επόμενους τελικούς, για το ποιο γήπεδο θα επιλεχθεί. Η μόνη μας ευχή είναι η επιτυχία της διοργάνωσης αυτής να σημαίνει ότι θα πρέπει να πηγαίνουμε σε γήπεδα με ίδια χωρητικότητα όπως οι τελικοί του Champions League! Ελπίζω να πάμε όλα καλά και να έχουμε έναν όμορφο τελικό». 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης