«Παγωμένα» χαμόγελα, σύντομες κουβέντες και χωρίς χειραψία μεταξύ των δύο αντρών, ήταν τα χαρακτηριστικά της σημειολογίας της σημερινής συνάντησης Τσίπρα - Γιούνκερ, κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Ο κύριος Τσίπρας κατέφθασε βλοσυρός, ενώ ο κύριος Γιούνκερ περίμενε σχετικά ευδιάθετος, όπως συνήθως. Πάντως το χαμόγελό του «πάγωσε», ενώ χτυπούσε τον πρωθυπουργό στην πλάτη και του αποσπούσε ένα επίσης «παγωμένο» μειδίαμα, ενώ οι δυο άντρες πόζαραν στους φωτογραφικούς φακούς.
Κατόπιν, ο κύριος Τσίπρας, κάνοντας το χέρι του γροθιά είπε κάτι στον κύριο Γιούνκερ και κατόπιν αποχώρησαν αγκαλιασμένοι για την συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.