Ένα βήμα πριν την ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα βήμα πριν την ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας καλείται να δώσει εξηγήσεις στο γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα

Ένα βήμα πριν την ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτικούς τριγμούς εξακολουθεί να προκαλεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Καθώς φαίνεται, η ηγεσία του κόμματος είναι αποφασισμένη να δώσει στον υποψήφιο περιφερειάρχη μια τελευταία ευκαιρία να «απολογηθεί» και να επανορθώσει, ενδεχομένως...

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, ο κ. Καρυπίδης θα έχει συνάντηση με το γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μετέβη στην Κοζάνη.

Μιλώντας στον Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα ερωτηθεί τι εννοούσε και αν εννοούσε αυτά που έγραψε για τη Χρυσή Αυγή, τους Εβραίους, τον Ηλία Κασιδιάρη κλπ.

Κλείσιμο
«Αν τα εννοούσε, όχι υποψήφιος δεν θα είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν θα μπορεί να περάσει» ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Σκουρλέτης, απηχώντας σαφώς τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματος.

Είναι φυσικό, πρόσθεσε, εάν επιμείνει στις θέσεις αυτές (ο κ. Καρυπίδης), ότι η υποψηφιότητα αυτή δεν μπορεί να περάσει. Κανένας δεν θα ταυτίσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ με αντισημιτικές θέσεις, σχολίασε επίσης.



Αντίθετα, ο κ. Σκουρλέτης παρείχε πλήρη κάλυψη στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής τα τελευταία χρόνια έχει διαγραφεί δύο φορές από τα κόμματα στα οποία βρισκόταν (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), λόγω των αντιμνημονοακων απόψεών του.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για την τύχη του κ. Καρυπίδη, αλλά και, ενδεχομένως, του κ. Οδυσσέα Βουδούρη (η υποψηφιότητα του οποίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσης συναντά αντιδράσεις), θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, και στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του κόμματος, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όποτε και αν αυτή τελικώς πραγματοποιηθεί, θα προηγηθεί σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες, για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Στόχος του πρόεδρου είναι να λυθεί το συντομότερο το πρόβλημα με τον κ. Καρυπίδη, ώστε να ομογενοποιήσει τη στάση της πλειοψηφικής ομάδας, που πολυδιασπάστηκε εξαιτίας αυτής της επιλογής και να εξασφαλίσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα Βουδούρη. Μόνο έτσι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ώστε να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης