Χωρίς τις εντάσεις αυτή τη φορά, ματαιώθηκαν ακόμα μια Τετάρτη οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.
Σήμερα, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 34 πλειστηριασμοί που αφορούσαν οικίες και οι 7 από αυτούς αφορούσαν πρώτες κατοικίες.
Κλείσιμο
Στη σημερινή συγκέντρωση, που παρεμπιπτόντως η συμμετοχή των διαδηλωτών ήταν μεγάλη, συμμετείχαν το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», η «Λαϊκή Ενότητα», το «ΕΠΑΜ» και η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Οι διαδηλωτές φώναξαν τα συνθήματα τους και υπογράμμισαν ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν πρέπει να ολοκληρωθούν ενώ θα πρέπει να ακυρωθούν και όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούν τη λαϊκή περιουσία.
Τέλος σε απόσταση έμειναν οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι δεν μπήκαν μέσα στο κτίριο των δικαστηρίων και προτίμησαν να μείνουν έξω στα παγκάκια.
Επίσης στο χώρο υπήρχε και δύναμη της αστυνομίας η οποία δεν παρακολουθούσε από απόσταση την κινητοποίηση.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.