Κλοπές καλωδίων στο σπήλαιο Κάψια

Κλοπές καλωδίων στο σπήλαιο Κάψια

Οι «κυνηγοί» χαλκού ρήμαξαν όλα τα καλώδια φωτισμού προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και πρόβλημα στην τουριστική κίνηση

Κλοπές καλωδίων στο σπήλαιο Κάψια
Ενα από τα πιο αξιόλογα σπήλαια της χώρας, το σπήλαιο Κάψια που ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας και είναι φημισμένο για το πλούσιο λιθωματικό υλικό του με τους σπάνιους χρωματισμούς, έβαλαν στο μάτι άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού!

Οπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα άγνωστοι εισέβαλαν στο σπήλαιο και ρήμαξαν όλα τα καλώδια φωτισμού προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και πρόβλημα στην τουριστική κίνηση. Οι δράστες είναι, πιθανότατα, οι ίδιοι που είχαν κλέψει πριν από λίγες ημέρες σύρματα και καλώδια από τις καταβόθρες του Κανατά.

Κλείσιμο
Η δράση των «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χωριά της Τεγέας «ξήλωσαν» όλες τις βάνες από τα χωράφια, ενώ ακόμη και μέσα στην Τρίπολη έχουν κλέψει τις σχάρες από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων!








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης