Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο του Ουζμπεκιστάν κ. Olim Kasimov, είχε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Ουζμπεκιστάν με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυρία Έλενα Κουντουρά να δοθεί έμφαση στις αναδυόμενες αγορές. Στόχος του υπουργείου είναι να τονωθεί το τουριστικό ρεύμα και από το Ουζμπεκιστάν ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.
Επίσης, εξετάσθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης επιχειρηματικού φόρουμ στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή το Ουζμπεκιστάν, με την ευκαιρία μελλοντικής επίσκεψης της κυρίας Έλενας Κουντουρά στο Ουζμπεκιστάν.
Η αναλωτής υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για το άριστο επίπεδο των διμερών τουριστικών σχέσεων και υπογράμμισε ότι τις δύο χώρες συνδέουν στενοί δεσμοί τόσο λόγω της ελληνικής ομογένειας στην περιοχή, όσο και της ιστορικής παρουσίας του Μ. Αλεξάνδρου στο Ουζμπεκιστάν.
Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζουν και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο νομικός τομέας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες για εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της νομικής.