Φωτογραφίες: Ναρκαλιευτές περισυνέλεξαν 2.875 βλήματα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για πυρομαχικά του γαλλικού στρατού που επιχειρούσε στην περιοχή κατά την περίοδο εκείνη
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επιχείρηση αποναρκοθέτησης δείχνουν τα σημάδια πυρομαχικών, που υπολογίζεται πως βρίσκονταν θαμμένα στη Φλώρινα από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!
Η επιχείρηση διεξήχθη στο χωριό Μαρίνα της Φλώρινας από ναρκαλιευτές του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Ξεκίνησε από τον Μάιο και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και εξουδετερωθεί 2.875 βλήματα πυροβολικού των 65χιλ.
Σύμφωνα με την έρευνα του στρατού, μαρτυρίες αναφέρουν πως στην περιοχή μεταφέρονταν βλήματα από το εξωτερικό, μέσω παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που λειτουργούσε την συγκεκριμένη περίοδο.
Με επενδύσεις σε πλοία, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, η MINOAN LINES ενισχύει τη στρατηγική της κατεύθυνση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.