Ο Δήμος Πειραιά διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015

Ο Δήμος Πειραιά διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015

«Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν καινούργιες, βιώσιμες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι» τόνισε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Ο Δήμος Πειραιά διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015
Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης. Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να φιλοξενήσει στις 19 και 20 Μαΐου 2015, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη - λιμάνι της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης είχε συστήσει ήδη μετά την εκλογή του ομάδα εργασίας, η οποία δούλεψε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συνεργασία με τον ΟΛΠ, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, για τη διοργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος, που θα φέρει τον Πειραιά, στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας.

Επιβλέπων της ομάδας εργασίας, που αναλαμβάνει εφεξής την προετοιμασία της διοργάνωσης, ορίστηκε από το δήμαρχο Πειραιά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης. Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήλθε στον Πειραιά, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας, μέσω ενός Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με τη στήριξη του ΟΛΠ.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της φάσης της προετοιμασίας του εορτασμού υπό την ευθύνη του Δήμου δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας που θα φιλοξενηθεί το 2015 στον Πειραιά είναι μια διοργάνωση εξέχουσας σημασίας για την πόλη μας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα βρίσκονται εδώ οι σημαντικότεροι φορείς της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα θαλάσσιας πολιτικής, Υπουργοί και εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Λιμένων.

Η διοργάνωση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλλουμε σε διεθνές επίπεδο το συγκριτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα του Πειραιά, που είναι η θάλασσα και το λιμάνι. Βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης της πόλης αποτελεί η ανάπτυξη του λιμανιού. Ο Πειραιάς, όπως έχουμε πει, πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα. Επιδιώκουμε μέσα από μεθοδικά βήματα  να καταστήσουμε τον Πειραιά διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, μέσα από δράσεις και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στη ναυτιλία, τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα. Για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν καινούργιες, βιώσιμες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού, για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν τους τελευταίους μήνες, διατηρώντας την άτυπη ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, μέχρι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης