Σάλος με δηλώσεις Σκοπιανού αρχαιολόγου: Η Αμφίπολη είναι «Mακεδονική»

Σάλος με δηλώσεις Σκοπιανού αρχαιολόγου: Η Αμφίπολη είναι «Mακεδονική»

Χαρακτηρίζει την ανακάλυψη του Τάφου της Αμφίπολης εξαιρετικά σημαντική για την αρχαιολογία και την επιστήμη και υποστηρίζει ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου - Τι λέει για τα ελληνικά ΜΜΕ και το πώς παρουσίασαν την είδηση

Σάλος με δηλώσεις Σκοπιανού αρχαιολόγου: Η Αμφίπολη είναι «Mακεδονική»
Προκλητικός με τις δηλώσεις του εμφανίζεται ο Σκοπιανός αρχαιολόγος, Πάσκο Κούζμαν o οποίος αναφερόμενος στη μεγάλη ανακάλυψη του Τάφου της Αμφίπολης, υποστήριξε ότι η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της «Μακεδονίας» και ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην ανάλυσή του για την εξαιρετικά σημαντική για την αρχαιολογία και την επιστήμη ανακάλυψη, όπως την χαρακτηρίζει, αναφέρει ότι αν βρισκόταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα ήταν σαν να είχε βρεθεί ο τάφος του Ιησού και επικρίνει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι «έχουν πάρει από μόνα τους το δικαίωμα να μαντεύουν» έπειτα από κάθε νέα ανακάλυψη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κούζμαν, που έγιναν στο Utrinski Vesnik και τις αναμεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο Independent, «σύμφωνα με την επίσημη αρχαιολογία ο τάφος του Αλέξανδρου Γ' του Μακεδόνα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου οι Ρωμαίοι βασιλείς πήγαιναν να προσκυνήσουν. Παρόλα αυτά η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ακόμα γνωστή. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις γύρω από το πού βρίσκεται. Όπως το ότι βρίσκεται κάτω από ένα τζαμί, έτσι που κανείς να μην μπορεί να τον προσεγγίσει και να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές». Σημείωσε, δε, ότι υπάρχουν αναφορές που λένε ότι βρίσκεται στο έδαφος των Σκοπίων, στο νότιο τμήμα της.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί ο Κούζμαν «η  έρευνα στην περιοχή κοντά στην Αμφίπολη, ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ένας μεγάλος τάφος, τυπικός για την βασιλική δυναστεία από την εποχή της Αρχαίας Μακεδονίας».

«Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η ανακάλυψη στην Αμφίπολη είναι πραγματικά σημαντική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η επίσημη ελληνική πολιτική σίγουρα θα γράψουν και θα πουν ότι εκεί υπάρχει ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έπειτα από κάθε νέα ανακάλυψη τα μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει από μόνα τους το δικαίωμα να μαντεύουν, όπως και η καθημερινή πολιτική. Εγώ θα προσθέσω μόνο ότι είναι σίγουρα μια μεγάλη ανακάλυψη, η οποία είναι σημαντική για την αρχαιολογία. Όμως, αν θέλουμε να επισημάνουμε σωστά τα αποτελέσματα, μπορούμε μόνο να πούμε ότι η Αμφίπολη είναι στη "Μακεδονία". Έτσι, πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι σχετικά με την τρέχουσα εύρεση. Ας μην ξεχνάμε πως η ανακάλυψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σαν να έχει ανακαλυφθεί ο τάφος του Ιησού. Θα ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη για όλο τον κόσμο» συμπληρώνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης