Σοκ για τους παιδόφιλους της «διπλανής πόρτας»: 940 Έλληνες είδαν «online» βιασμούς ανηλίκων

Σοκ για τους παιδόφιλους της «διπλανής πόρτας»: 940 Έλληνες είδαν «online» βιασμούς ανηλίκων

Το προφίλ τους; «Από άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο μέχρι γιατροί, καθηγητές και αρχιμανδρίτες» λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης

Σοκ για τους παιδόφιλους της «διπλανής πόρτας»: 940 Έλληνες είδαν «online» βιασμούς ανηλίκων
Στους 940 ανέρχονται οι Έλληνες, που «συνελήφθησαν» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, παρακολουθώντας «online» βιασμούς βρεφών και παιδιών μέχρι οκτώ χρονών.

Οι 24 επιστήμονες - χάκερ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούν όλο το 24ωρο τις ανταλλαγές σεσημασμένων αρχείων μέσω του σύγχρονου υπερόπλου CPS (Child Protection System).

Το λογισμικό, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», δείχνει στους αστυνομικούς ανά πάσα στιγμή πόσα άτομα παρακολουθούν «online» βιασμούς παιδιών και τα IP αποτυπώματα των υπολογιστών τους.

Κλείσιμο
Το CPS, το οποίο κοστίζει περίπου 3.000.000 ευρώ και το προμηθεύτηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν σταματά εκεί, αλλά κατηγοριοποιεί τους παιδόφιλους που βλέπουν «ζωντανά» τα αποτροπιαστικά βίντεο, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που απεικονίζονται σε αυτά.

Έτσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ξέρουν ποιοι εξ αυτών είναι πιο επικίνδυνοι και δίνουν προτεραιότητα στη σύλληψή τους.

Οι πέντε αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων που χειρίζονται το CPS έχουν κάνει μετεκπαίδευση στην Αμερική, στις εγκαταστάσεις του FBI.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που παρακολουθούν live στις οθόνες τους τα όσα βλέπουν οι αρρωστημένοι χρήστες του Διαδικτύου.

Όταν εντοπίσουν κάποιον από αυτούς, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι διασυνδέεται με διεθνή κυκλώματα διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, αμέσως σημαίνει συναγερμός.

Ενημερώνουν την Εισαγγελία και, αφού ο εισαγγελέας υπογράψει την απαιτούμενη διάταξη, τότε στέλνουν αίτημα στον πάροχο - εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου.

Μετά την έγκριση του αιτήματος από την εταιρεία, στήνεται η επιχείρηση των αστυνομικών που κάνουν έφοδο στο σπίτι, όπου βρίσκεται ο διαχειριστής του "βρώμικου" υπολογιστή.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προχωρήσει σε 110 συλλήψεις παιδόφιλων.

Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες είχαν προλάβει να διαγράψουν με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων από τον υπολογιστή τους το παράνομο υλικό με αποτέλεσμα να αποφύγουν το Αυτόφωρο.

«Η πιο δύσκολη ώρα είναι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τις πιο αρρωστημένες ορέξεις των παιδόφιλων. Όταν μέσω των πολύ σύγχρονων λογισμικών μας παρακολουθούμε στην οθόνη μας αυτό που βλέπουν εκείνοι στους δικούς τους υπολογιστές. Δυστυχώς, υπάρχουν Έλληνες που παρακολουθούν online βιασμούς βρεφών. Πληρώνουν συνδρομή σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που λειτουργούν μέσω υποανάπτυκτων χωρών και βλέπουν τέτοια βίντεο. Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους αυτά που παρακολουθούν. Όσα χρόνια και να υπηρετώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν παύω να σοκάρομαι. Ξανά και ξανά» τονίζει ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Βλέπουν αυτά τα αποτροπιαστικά βίντεο γιατί δεν μπορούν να βιάζουν παιδιά. Καλύπτουν έτσι το αρρωστημένο πάθος τους. Όσο για το προφίλ τους, είναι άτομα της διπλανής πόρτας από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Από ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο μέχρι γιατρούς, καθηγητές και αρχιμανδρίτες! Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια και παιδιά» υπογραμμίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης