Και οι πενηντάρηδες ερωτεύονται... !

Και οι πενηντάρηδες ερωτεύονται... !

Δύο ταινίες με εξαιρετικούς ηθοποιούς, μια Ευρωπαϊκή και μια Αμερικάνικη, ανοίγουν αυτή την περίοδο θυμίζοντας μας ότι και η μέση ηλικία ερωτεύεται και μάλιστα το ίδιο έντονα με κάποιον στην εφηβεία.

Και οι πενηντάρηδες ερωτεύονται... !
Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είδαμε πάρα πολλές ταινίες που αφιερώθηκαν στην τρίτη ηλικία και την αγάπη, με αποκορύφωμα το Amour του Michael Haneke, φαίνεται πως η μέση ηλικία και οι «40smth» είναι οι νέοι τριαντάρηδες.... στο προσκήνιο της ζωής, ερωτεύονται, κάνουν λάθη και γενικώς κάνουν εφηβικές τρέλες.


The Face of Love (2013)
Κλείσιμο
Η ταινία βγαίνει τώρα στην Αμερική, αν και είναι παραγωγή του 2013. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα πάρει εν τέλει διανομή στην Ελλάδα αλλά το ελπίζουμε. O Ed Harris (σε δύο ρόλους) και η Annette Bening δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες σε αυτή την ταινία για την θλίψη, το πένθος, τον έρωτα και την μέση ηλικία. Η Bening παίζει την Nikki, μια γυναίκα που ζει με τον άνδρα της στο Los Angeles τον οποίο υπεραγαπά. Τον χάνει σε ένα ξαφνικό ατύχημα και βυθίζεται στην θλίψη για χρόνια. Όταν μετά από πολλές πιέσεις της κόρης της θα αρχίσει να έχει κοινωνική ζωή, θα συναντήσει τον σωσία του άνδρα της και θα μπορέσει επιτέλους να ξαναβιώσει την αγάπη.

Η Bening αποδεικνύει μια ακόμη φορά πόσο μεγάλο εύρος υποκριτικής ικανότητας έχει, και πως μπορεί να πάρει μια ολόκληρη ταινία επάνω της. Η θλιμμένη Nikki, γίνεται ένα μοιραίο θηλυκό που στην αρχή παραξενεύεται με την ομοιότητα του άνδρα της με το νέο της φλερτ και μετά συνειδητοποιεί ότι θα της δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.





Στην Γαλλική παραγωγή «Just a Sigh» η Γαλλίδα σταρ Emmanuelle Devos υποδύεται την Alix, μια  ηθοποιό που πηγαινοέρχεται μεταξύ Calais και Παρισιού καθότι παίζει σε ένα επαρχιακό θέατρο του Calais. Ζει μια ζωή ακατάστατα, χάνοντας πιστωτικές κάρτες, τα κλειδιά της και έχοντας έναν εραστή που απλά λείπει συνεχώς. Στο τρένο θα γνωρίσει τον Douglas, έναν Βρετανό που με τα θλιμμένα του μάτια και την ευθραυστη φύση του θα είναι ο ιδανικός παρτενέρ για να δημιουργηθεί μια ωραία χημεία επί της οθόνης με ένα υποβόσκον πάθος που όταν θα γίνει πραγματικότητα, θα μας εκπλήξει με την ένταση του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον οτι τελευταία οι έρωτες των μεσήλικων απασχολούν το σινεμά, και προφανώς τα πηγαίνουν καλά, μιας και από το Nymphomaniac, μέχρι το πιο κομψό Just a Sigh, οι 40ρηδες τα κάνουν όλα.... !


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης