Forza Fonέs (με ή χωρίς το πρόσημο +)

Forza Fonέs (με ή χωρίς το πρόσημο +)

Η γυναικεία χορωδία με προεξάρχουσα την Μαρίνα Σάττι κατεβαίνει στο «Νιάρχος» μέσα σε διάστημα σχεδόν μιας εβδομάδας με δύο διαφορετικές συνθέσεις

Forza Fonέs (με ή χωρίς το πρόσημο +)
Στην ανάρτηση στο fb για την εκδήλωση των Leon of Athens & Fonέs+ -στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος Music Escapades στις 8.30 το βράδυ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του «Νιάρχος» διαβάζουμε: «Ο Leon of Athens θα παρουσιάσει όλα τα νέα κομμάτια από το επερχόμενο album του Xenos που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2018 από την Μinos EMI, ανάμεσά τους και το Aeroplane που ξεχώρισε ήδη, μαζί με διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική και παγκόσμια μουσική. Συντροφιά του η extended εκδοχή της χορωδίας Fonέs+, μίας dream team 25 γυναικείων φωνών που τραγουδούν a cappella έχοντας ως αφετηρία παραδοσιακούς ήχους από όλον τον κόσμο!».

Κλείσιμο


Από την ανάρτηση μαθαίνουμε δύο πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που αξίζει το κόπο να τα συγκρατήσουμε. Το πρώτο εξ αυτών είναι ότι η χορωδία μπορεί και να αυξομειώνεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Στο Ξέφωτο θα δούμε και θα ακούσουμε την «(…)extended εκδοχή της χορωδίας Fonέs+». 

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι στην XXL εκδοχή της – αν αυτή είναι η XXL εκδοχή- η γυναικεία χορωδία -που έγινε γνωστή συνοδεύοντας στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας την Μαρίνα Σάττι – έχει 25 μέλη. 

Η ανάρτηση, βεβαίως, λέει και κάτι παραπάνω: Χαρακτηρίζει τις Fonέs+ ως dream team γυναικείων φωνών. Στην εκδοχή στο Ξέφωτο η χορωδία θα αποτελείται εκτός από την Μαρίνα Σάττι από τις: Βασιλική Βλαμάκη, Χριστίνα Βούλγαρη, Ίρις Τούλα – Γουργιώτου, Δάφνη Δαυίδ, Μαρία Δρίτσα, Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Χαρά Ζαχαράκου, Φένια Ζαχαρίου, Νατάσα Κατσίλλη, Λιάνα Κοκόση, Δέσποινα Κοντοζανή, Άννα Λαμπράκη, Όλγα Λάσκαρη, Αναστάσια Μεγαλοκονόμου, Εβελίνα Μεγαλοκονόμου, Κατερίνα Νικολακάκη, Δέσποινα Παπαδάκη, Νεφέλη Σάρρα Παπάζογλου, Μυρτώ Παππά, Νεφέλη Σκοπετέα, Dimi Spela, Θωμαΐς Τριανταφύλλου, Χριστίνα Χλιαβώρα, Θεώνη Φύτρου.



Στις 17 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, οι Fonέs+ συμπράττουν με τον Leon of Athens (τον κατά κόσμο Τιμολέοντα Βερέμη) σε ενορχήστρωση Fonέs + : Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και με διεύθυνση -διδασκαλία Fonέs + : Μαρίνα Σάττι. 

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα – Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30- οι Marina Satti & Fonέs επανέρχεται στο «Νιάρχος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ενότητας Parklife Melody. Μόνη διαφορά ότι η σύνθεση της χορωδίας μικραίνει – οι Fonέs θα εμφανισθούν με τη κανονική σύνθεση τους. Fonέs:Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου, Βιργινία Φραγκούλατζη και Μαρίνα Σάττι. 

Στη σχετική ανάρτηση διαβάζουμε: «Στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεμίζει από τις αρμονικές φωνές επτά γυναικών οι οποίες, από κοινού και η κάθε μία χωριστά, επαναδιατυπώνουν γνωστές μελωδίες, παραδοσιακή μουσική από τις πέντε ηπείρους και experimental ήχους. Τη συντροφιά τους πλαισιώνουν κρουστά, μπάσο και πνευστά, μετατρέποντας τη συναυλία σε αληθινή γιορτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης