Αποκριάς συνέχεια

Αποκριάς συνέχεια

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συνεχίζουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης

Αποκριάς συνέχεια
Αφήσαμε πίσω τον Άγιο Βαλεντίνο, με όσους τον γιόρτασαν και όσους δεν…, περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη, όμως παραμένουμε σε περίοδο Αποκριάς. Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συνεχίζουν να οργανώνουν εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, προκειμένου να διατηρήσει τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης σε ρυθμούς αποκριάτικους. Προορισμοί μας, η πλατεία Συντάγματος, το Γηροκομείο Αθηνών, η Βαρβάκειος, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και ο σταθμός του Μετρό/Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι με ένα εύθυμο μουσικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική, τη Χορωδία του Δήμου, καθώς και άλλους καλλιτέχνες. Ας δούμε αναλυτικά τι έχει ετοιμαστεί για τις προσεχείς ημέρες, μέχρι να έρθει το σαββατοκύριακο. 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Κλείσιμο
Πλατεία Συντάγματος, 14.00 
Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Γηροκομείο Αθηνών (Λεωφ. Κηφισίας 137, Αθήνα), 11.30 
Συναυλία αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα με τραγούδια των: Σουγιούλ, Χατζηαποστόλου, Αττίκ κά. Ερμηνεύουν: Δ. Τσολάκη, Ν. Γεωργανής, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Χαλκιάς.
Βαρβάκειος αγορά, 12.00
Αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων. Τραγούδι: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς. Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Άγγελος.
Πλατεία Κολωνακίου, 14.00 
Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 11.30 
Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Μετρό Μοναστηράκι, 12:00 
Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Μουσική Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Παράλληλα, συνεχίζεται έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα) η έκθεση «Παραδοσιακή Αποκριά με φορεσιές και μάσκες στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη», η οποία εγκαινιάστηκε στις 5 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει αποκριάτικο εποπτικό υλικό, αποκριάτικες παραδοσιακές φορεσιές, μάσκες, φωτογραφίες και κείμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Info
ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων
τηλ.: 201 528 4800 & 1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης