Με τον φακό του iPhone

Με τον φακό του iPhone

10 συγκλονιστικές φωτογραφίες τραβηγμένες από το δημοφιλές κινητό τηλέφωνο

Με τον φακό του iPhone
Ποιός χρειάζεται μια ακριβή φωτογραφική κάμερα όταν έχει στα χέρια του ένα iPhone; Μάλλον κανείς, ή λίγοι, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας με iPhone για το 2016. Οι φωτογραφίες των χρηστών του iPhone οι οποίες βραβεύτηκαν κόβουν την ανάσα από την τελειότητά τους που θα ζήλευε ακόμα και ο πιο έμπειρος φωτογράφος με πανάκριβο εξοπλισμό. Από απλά τοπία, μέχρι λήψεις αξιολάτρευτων ζώων και πορτρέτα προσώπων από διάφορες γωνιές του πλανήτη, όλες οι επιλεγμένες φωτογραφίες είναι πραγματικά καταπληκτικές. 

Οι δυνατότητες της κάμερας ενός iPhone είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά παρόλα αυτά εκείνο που κάνει τη διαφορά και καθιστά μια φωτογραφία έργο τέχνης είναι φυσικά η ματιά του φωτογράφου, η ικανότητα και το ταλέντο του να ξεχωρίζει το ξεχωριστό, το αρμονικό, το όμορφο, το συγκλονιστικό. Αυτά μπορούν να εμφανιστούν μπροστά του ανά πάσα στιγμή και αυτή είναι επίσης η μαγεία της φωτογραφίας, που για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου δημιουργεί μια τέλεια εικόνα που στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, χάνεται σχεδόν αμέσως μόλις συμβαίνει μπροστά του.

Κλείσιμο
Γι’ αυτό και μερικές από τις καλύτερες και πιο δυνατές φωτογραφίες τραβήχτηκαν επειδή ο φωτογράφος έτυχε να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Στο αστικό περιβάλλον, σε εμπόλεμες ζώνες, στην άγρια φύση, σε απομακρυσμένα χωριά, σε βυθούς θαλασσών ή στις κορυφές βουνών, κάθε στιγμή είναι μοναδική. Μια στιγμή που αν απαθανατιστεί μένει για πάντα. Όποιος είναι αρκετά τυχερός ώστε να έχει αφενός το ταλέντο και αφετέρου το κατάλληλο εργαλείο στα χέρια του, μπορεί να φωτογραφίσει το μεγαλείο της ζωής. Στην περίπτωση του iPhone, το εργαλείο φαίνεται ότι υπάρχει και με το παραπάνω.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης